Skocz do zawartości

Sekwencja w e34 ...??jaka instalacja??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy odpowiedzcie mi na pytanie...chce kupic bmw na 2.5 24 v motorze ale chce wstawic gaz sekwencje od razu...taka mi doradza mechanik...w jakim stopniu niszczy silnik w porownaniu do zwyklej instalacji??i czy to prawda ze pali mniej sekwencja niz zwykla instalacja??
Opublikowano
a ile dal??u mnie w lodzi dzwonilem to kolesie jedni chcieli za 3800 a taki pan za 3100 zl...a i mowil ze jak wstawie tansza to zajezdze ja i do tego bedzie duo wiecej gazu palic niz benzyny
Opublikowano
stag 300 jest ok.

kumpel ma od pol roku i jedyne co robi z lpg to leje go do pelna...

:mrgreen:

No to powiedz mu zeby jeszcze czasem benzyny dolał bo za długo bez niej nie pojeździ... Przecież w sekwencji auto uruchamia sie na benzynie a dopiero po osiagnieciu własciwej temperatury układ sam sie przełacza. To wazne. Zwłaszcza w zimie.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

dal 3300 albo 3400 nie pamietam dokladnie.

mowilem co robi z lpg...

bene tez dolewa... zawsze jest ponad 20l wiadomo z jakis wzgledow....ale mowimy o lpg a nie o benie...

Opublikowano

ma 2.5 24v z automatem.

po krakowie jak jezdzi jak emeryt kolo 15l

jak depnie no to wiadomo robi sie wiecej. kolo 16-17.

na trasie 10-11

no zadowolony jest z instalki... a szczegolnie przy tankowaniu :mrgreen:

Opublikowano
ja mam 2.5 12v rozklekotany motor z instalacjas..jak kupilem byla...okazalo sie ze gaznikowa...podobno...nie wiem jakim cudem ale...pali mi 15 l gazu
Opublikowano
ja mam 2.5 12v rozklekotany motor z instalacjas..jak kupilem byla...okazalo sie ze gaznikowa...podobno...nie wiem jakim cudem ale...pali mi 15 l gazu

masz to sam co ja.

nie ma sensu wkladac tu wtrysku za ponad 3000

po co?? m20 bardzo dobrze znosi instalke nawet 1 generacji. sam mam taka. ani razu mi nie wystrzelila.(1.5 roku jazdy) jak sie upre to ze spalaniem zejde do 14 na miescie. na trasie w 2 osoby przy rekreacyjnej jezdzie spalila 9l lpg.

ogolnie przy normalniej jezdzie miasto kolo 14.5 -15 trasa kolo 10.

tylko jeden warunek instalka musi byc zalozona w zakladzie ktory sie na tym zna.. a nie u pana zenka pod stodola...

myslalem o sekwencji ale szkoda kasy skoro ta chodzi ok. wole wydac na cos lepszego do buni :dance: :dance: :twisted2:

edit: dopiero teraz doczytalem ze chcesz kupic m50... :mad2: :mad2:

Opublikowano

No ja tez uwazam ze na sekwencje w M20 szkoda kasy troche, tak jak kolega ace-e34 napisal sprawdza sie nawet I gen.

Ja tez tak mam, dorzucilem jeszcze BLOSa na wszelki wypadek, aby zminimalizowac prawdopodobienstwo wystrzalu i falowania obrotow.

Ale kolega nitae34 chce chyba wsadzic LPG do M50 a to juz inna bajka. Ale nie wypowiadam sie bo nie znam osobiscie nikogo z instalka I, II gen lub BLOSem w m50

Pozdro

Opublikowano
ja mam 525i 12v :P ale mam zamiar sprzedac i kupic albo na tds e34 w kombi albo wlasnie identyczne 525i ale wlasnie 24 zaworowe...dzwonilem do firm i nikt nie chce wsadzac do tego silnika niczego innego niz sekwencja..
Opublikowano
no tak dokladnie, bo plastykowy kolektor, jak strzeli to po nim :duh:
Opublikowano

ano doczytalem potem ze to jednak nie do m20 :duh:

zwyklej istalki do 24v nie ma sensu.. szkoda silnika i zdrowia zeby sie z tym potem meczyc.

do m50 tylko sekwencja bedziesz zadowolony, tylko zaloz w dobrej firmie.

Opublikowano

Nie sadze zeby dobrze uzytkowana instalacja gazowa niszczyla silnik

Trzeba o to dbac jak o wszystko, okresowa wymiana filtrow, regulacje itp.

Grunt aby nie jezdzic na zbyt ubogiej mieszance bo wtedy ryzyko wybuchu wzrasta i wypalaja sie gniazda zaworowe ze wzgledu na wyzsza temp. spalania.

Co wiecej niektorzy widza w LPG same plusy, poza ekonomicznymi oczywiscie :cool2:

Opublikowano
Nieradze zakladac sekwencji u grabowskiego w chojnicach.Wiele mechanikow mi to odradzalo.Podobno wiele ludzi ma problemy z jego instalacjami...taka onim opinia chodzi.
Opublikowano
Nieradze zakladac sekwencji u grabowskiego w chojnicach.Wiele mechanikow mi to odradzalo.Podobno wiele ludzi ma problemy z jego instalacjami...taka onim opinia chodzi.

zakladales u niego :?: bo ja zakladalem i jestem bardzo zadowolony :mrgreen: facet zna sie na robocie :norty:

Opublikowano
Nie zakładał ale słyszał. To tak jak Ci co słyszeli ze BMW sie cały czas psują i nie da sie jeździć... :norty:
Bandite Motor Wagen
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam m50 i 2 gen. + antystrzal bosha i po zakupie auta strzelal jak wsciekly, co lepsze nikt nie wiedzial co to, mialem wystrzalow z milion chyba a kolektor tez plastikowy i nic sie nie rozsypalo, znajomy doszedl co bylo, cewki zaplonowe wymienilismy i juz ponad pol roku chodzi bez wystrzalow :D

Wazne tez zeby nie tankowac byle jakiego gazu... uznaje tylko orlen, statoil i shell. Auto po zakupie strzelalo bo strzelalo ale bardzo rzadko, zalalem na PP i chyba go to popsulo do reszty bo od wtedy strzelal co pare metrow.

W kazdym badz razie sam myslalem nad montazem sekwencji u siebei i doszedlem do tego ze to glupota, lepiej albo zmienic auto, albo wydac na co innego. Jak chodzi dobrze to bez sensu zmieniac.

W aucie z obecna instalacja lpg ktora chodzi poprawnie jak dla mnie bez sensu jest zmiana na sekwencje.

W aucie bez lpg, instalacja sekwencji bedacej w 1/2 lub 1/3 cena auta jest rowniez bezsensowna, i w tym wypadku lepiej kupic auto z obecna instalacja lpg, ze wzgledu na praktycznie niezauwazalna roznice cenowa.

W aucie bez instalacji z kolei mozna rozwazyc instalacje lpg gdy jej koszt nie przekracza 1/3 lub 1/2 wartosci auta (mam na mysli tu ceny e34), w przeciwnym wypadku radze poszukac auta z obecna juz instalacja gazowa.

http://allegro.pl/item292369503_bmw_525i_192_km_z_sekwencyjny_gazem_sekwencja_.html

sekwencja jest, cala reszta gratis... takich ofert jest dosc duzo zeby wybrac cos interesujacego i godnego uwagi, cos sie trafi napewno.

Pozdrawiam
Opublikowano

Mam 520i 24V i zalozylem w czerwcu STAG 300, jak dotad zero problemow, leje i jade.Od 2 czerwca zrobilem na gazie ponad 20tys km.Spalanie na trasie okolo 11l w miescie nie liczylem dokladnie ale nie ma to wiekszego znaczenia dlamnie, poprostu jest taniej niz na PB.Ja placilem 3400zl za instalke w Koszalinie.

Pozdrawiam