Skocz do zawartości

Jaki katalizator do 523-uniwersalny???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Moja BEATKA cierpi.Potrzebuje katalizatora.

Proszę czy ktoś wie jaki można zamontować katalizator i wmiare tani? Może jest jakiś producent zamienników?

Bardzo prosze o opinię

Opublikowano
Co do katalizatora uniwersalnego, to by się poważnie zastanowił. Jest zamiennik bosal-a dokładnie do tego modelu, za ponad 2 tys., za oryginał mi krzykneli 4900 :shock: tak że skapitulowałem. Ale pojechałem do najlepszych tłumikaży w Lublinie i po skonsultowaniu zrobili mi tłumik na wzór kata z grubej blachy i z montażem dałem 500 zł. Mówiłem że może jakiś uniwersalny by zamontować. To stwierdzili że w BMW to się nie sprawdza, zaczynają brzęczeć i często są z nimi problemy. Nie wiem na ile to prawda ale ja jestem zadowolony, a czy bym był z takiego uniwersalnego kata?? Być może też, niech ktoś się wypowie co coś takiego zamontował w podobnym silniku.
Opublikowano
A dlaczego zakaldales kat>?? Miales jakies problemy przez to??Pewnie masz 2 sondy lambda??Ja wywalilem kat. bo byl juz pusty i nic sie niedzieje poza bardzo lekkim smrodem niedopalonego paliwa(mam sade lambda przed kat.)
Opublikowano
Co do katalizatora uniwersalnego, to by się poważnie zastanowił. Jest zamiennik bosal-a dokładnie do tego modelu, za ponad 2 tys., za oryginał mi krzykneli 4900 :shock: tak że skapitulowałem. Ale pojechałem do najlepszych tłumikaży w Lublinie i po skonsultowaniu zrobili mi tłumik na wzór kata z grubej blachy i z montażem dałem 500 zł. Mówiłem że może jakiś uniwersalny by zamontować. To stwierdzili że w BMW to się nie sprawdza, zaczynają brzęczeć i często są z nimi problemy. Nie wiem na ile to prawda ale ja jestem zadowolony, a czy bym był z takiego uniwersalnego kata?? Być może też, niech ktoś się wypowie co coś takiego zamontował w podobnym silniku.

sam sobie przeczysz...dorobiony kat to nie jest uniwersalny :?:

Opublikowano

sam sobie przeczysz...dorobiony kat to nie jest uniwersalny :?:

Czytaj ze zrozumieniem.

"...zrobili mi tłumik na wzór kata..."

Opublikowano
Dobra trzeba się przyznać że nie zabardzo się znam na technice katalizatorów! :oops: Czy w katalizatorach są sondy lambda lub jakieś inne czujniki??? Problem jest taki że auto musi przejść próbę emisji spalin itd czy ten za 480 zł uniwersalny ktoś wogóle zakładał??bo 2500 zł to trochę za dużo....