Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
uważam że posiadacze BMW powinni sobie pomagać i służyć radą jak tylko można a nie tylko zbijać kase na innych,100 zł to jest dużo za dużo jak na skasowanie air bag
Opublikowano
kolego ketyso...jak mam rozumiec ze "stalo sie przy wypinaniu zegarow na zaplonie"?...to znaczy ze grzebales w licznikach cos? bo mi sie swieci kontrolka od air-baga w mojej e32 V8 odkad ja kupilismy [jak kupowalismy juz sie swiecila] moze droszy koledzy wyjasnicie mi jako moze byc powod swiecenia sie tej kontrolki? z gory dziekuje!!!
Opublikowano

Mi sie zapaliła jak w dziure wjechałem we Warszawie:)...napinacz pasów zwariował ale pos kasowaniu jest ok :)

Ogólnie kontrolka sie często pali jak nasi kochani handlarze oszczędzą i zaślepią air bag i masz drucik zamiast poduchy... :evil:

Też sie zapala jak prałeś tapicerke-podobno trzeba wymienić czujniki przy airbagach potem...tak słysząłem ale nie wiem na ile to jest prawdą...

Mi sie też może zapalić jak właże butelke z wodą pod siedzenie-tak mi powiedziął elektryk bo tam gdzieś idzie instalacja czy jakis czujnik...i moge wzbudzić kontrolkę....

A miałeś lakierowane autko??Jak była odłączona poducha to trzeba skasować bo sie będzie paliła kontrolka...

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
powodem świecenia kontrolki air bag mogą być różne przyczyny,najczęściej jest tak że ktoś nieumiejętnie wyciągał zegary[z różnych przyczyn.np.przepalone żarówki,wymiana kondensatorów,cofanie licznika}najprościej jest podpiąć się do kompa który zdjagnolizuje ew.usunie błędy zapisane w pamięci kompa twojego samochodu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Na Śląsku, to wiem, gdzie Was wysłać...

Niestety - nic za darmo... normalna usługa.

Co do interface do BMW, to najpierw znajdźcie dobry program, a potem zastanawiajcie się nad sprzętem...

Edytowane przez __Kai__
Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Gdzie i za ile?

Piszę na PRIV - nie bo mi się tak podoba, tylko nie wiem, jaka może być reakcja Admina na jawną reklamę :)

Edytowane przez __Kai__
Kai
Opublikowano

A czy ktoś z Was kupił moze złacze diagnostyczne do BMW wraz kablem i oprogramowaniem, jakie mozna znalezc na Allegro?

Ja jestem juz prawie zdecydowany, bo jak mam zaplacic 100zł ellektrykowi za jednorazowa czynnosc, to bardziej opłaca sie dac 150zł i miec zestaw do wszystkiego :)

Jednak wszystkie oferowane na Allegro kontolery i złacza sa robione domowymi sposobami przez elektrykow - amatorow i chcialbym miec pewnosc, ze to bedzie dzialac.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
A czy ktoś z Was kupił moze złacze diagnostyczne do BMW wraz kablem i oprogramowaniem, jakie mozna znalezc na Allegro?

Ja jestem juz prawie zdecydowany, bo jak mam zaplacic 100zł ellektrykowi za jednorazowa czynnosc, to bardziej opłaca sie dac 150zł i miec zestaw do wszystkiego :)

Jednak wszystkie oferowane na Allegro kontolery i złacza sa robione domowymi sposobami przez elektrykow - amatorow i chcialbym miec pewnosc, ze to bedzie dzialac.

Spido bardzo mnie to cieszy,ale wiesz czy jesteś na tyle doświadczony że poduch nie wywali w trakcie jazdy??albo czy będzie działała jak przywalisz??

Właśnie tutaj jest problem,bo gadałem z mechanikiem,to nie sztuka wyzerować, sztuka żeby dobrze ustawić zeby działała :shock:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Spido bardzo mnie to cieszy,ale wiesz czy jesteś na tyle doświadczony że poduch nie wywali w trakcie jazdy??albo czy będzie działała jak przywalisz??

Właśnie tutaj jest problem,bo gadałem z mechanikiem,to nie sztuka wyzerować, sztuka żeby dobrze ustawić zeby działała

Moim zdaniem elektrycy mowia tak, aby zrobic z siebie jakichs Guru. Ile razy to juz slyszalem, ze powinienem wymienic akumulatorki za 300 zł, albo Bog wie, co jeszcze w zegarach , bo nie umieli inspekcji skasować swoimi "komputerami". Robią wielkie HALO, z kazdej rzeczy, z jaką sie do nich pojedzie.

Ostatnio jak byłem u takiego znajomego magika, dokładnie sie przyjrzałem jego "narzędziom" i wszystko robił złożonymi przez siebie układami, polutowanymi kabelkami itp. Do tego miał chyba program Carsoft czy jakos tak. Kasował jakieś błędy sondy lambda w C-Klasie i meczył sie strasznie. Klikał na siłe, na chybił - trafił i wreszcie sie skasowało. Wział od goscia kilkadziesiat złotych i tyle.

Moim zdaniem nie ma w tym zadnej wielkiej filozofii, instalujesz, podłączasz, uruchamiasz program i sobie klikasz. Najbardziej sensownym zestawem z miare rzetelnym opisem, jaki znalazlem, to

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=40752279

Chyba go kupie :) Pobawie sie z autkiem, poeksperymentuje, moze otworze serwis :lol:

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Gdzie i za ile?

Piszę na PRIV - nie bo mi się tak podoba, tylko nie wiem, jaka może być reakcja Admina na jawną reklamę :)

Dzieki za info :D

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano
moze droszy koledzy wyjasnicie mi jako moze byc powod swiecenia sie tej kontrolki? z gory dziekuje!!!

powod moze byc calkiem prosty - u mnie kolega przesunal fotel pasazera zbyt energicznie i zapalil mi kontrolke. Wczesniej po wypraniu tapicerki rowniez kontrolka air bag pasazera zapalila sie, ale wykasowal mi poprzedni wlasciciel. Kasowanie - podlaczenie kompa do kostki, koszt 40 pln. Ja mialem kable i modul od air baga nisko pod fotelem, wlasciwie lezace na podlodze. Facet podpial to wyzej pod siedzenie i przez kilka miesiecy byl spokoj. Pozniej znowu ktos poruszyl fotelem, odgial siedzenie zbyt mocno, no i znowu sie swieci. Podobno w Betach to standard - palace sie kontrolki za byle dotknieciem (nawet butelka wpadajaca pod siedzenie moze wlaczyc kontrolke - jak tu pisza w tym post'ie)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Układ SRS jest najbardziej pamiętliwym układem w BMW - niestety. Każdy błąd spowodowany przez użytkownika wymaga podpięcia do komputera.

Jeżeli chodzi o tych guru za 300zł, to absolutnie nie widzę związku kasowania błędu z przypadkowym odpaleniem poduszki - nierealne.

Kai
Opublikowano
Ponowie moje pytanie: Czy ktoś z Was kupował może jeden z tych interfejsów sprzedawanych na Allegro? Fajnie byłoby takie coś mieć, nie chce jednak wyrzucać pieniędzy w błoto, w razie gdyby okazało się, ze to urzadzenie nie umożliwia wszystkich rzeczy o jakich sprzedawcy i autorzy piszą w aukcji.

Opublikowano
Ponowie moje pytanie: Czy ktoś z Was kupował może jeden z tych interfejsów sprzedawanych na Allegro? Fajnie byłoby takie coś mieć, nie chce jednak wyrzucać pieniędzy w błoto, w razie gdyby okazało się, ze to urzadzenie nie umożliwia wszystkich rzeczy o jakich sprzedawcy i autorzy piszą w aukcji.

:arrow: przylączam się do pytania kolegi....

ludzie, odpowiedzcie :)

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

Ja kupilem takie "cudo" z allegro.Oczywiscie wczesniej sie dowiadywalem

czy to bedzie wspolpracowac z moim modelem.Mialo dzialac ale nie dzialalo.

Takie cos z Compactem nie dziala.Oczywiscie oddalem to z powrotem.

Opublikowano

Nareszcie coś na temat! :D Mogłybś rozwinąć bardziej to, co napisałes? Który interfejs kupiłeś? (najlepiej daj linka). Jaki program do tego był w komplecie? W ilu Beemkach to sprawdzałeś? Nie dało się tym zrobić nic? Nawet inspekcji skasować?

Narazie to utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że te "zestawy" są rzeczywiście niewiele warte i robione przez amatorów elektryków.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak to niestety wygląda...

Zrobiłem sobie sam dwa takie interface'y. Sęk tkwi w oprogramowaniu, a ja nie znalazłem odpowiedniego. Szumnie nazwane "interface" to standardowa aplikacja portu szeregowego. Układy działały z "normalnym" portem, a z samochodem jeden nie widział się kompletnie, a drugi tylko "trochę" danych przeczytał. Elektronikę w aucie mam sprawną - komputer serwisowy Boscha widzi się z autem bez przeszkód.

Może niech napisze ktoś, kto kupił/zrobił i działa mu to badziewie... no i z jakim oprogramowaniem (nazwa, wersja, link do ściągnięcia).

Kai
Opublikowano

Nareszcie coś na temat! :D Mogłybś rozwinąć bardziej to, co napisałes? Który interfejs kupiłeś? (najlepiej daj linka). Jaki program do tego był w komplecie? W ilu Beemkach to sprawdzałeś? Nie dało się tym zrobić nic? Nawet inspekcji skasować?

Narazie to utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że te "zestawy" są rzeczywiście niewiele warte i robione przez amatorów elektryków.

Kupilem dokladnie to http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=41109326

od tego goscia.Zrobione jest to estetycznie ale najtanszym kosztem.

Piny i przewody sa smiechu warte.Uzywalem programow BMW Scanner,

CarSoft 3.4 i 5.8. Przy CarSoft 3.4 cos tam niby sie laczyl ale raz na kilka

razy i za kazdym razem wypisywal rozne dane. W komplecie byl ten

interfejs i plytka z programami.Podlaczalem go tylko do Compacta 1.6i

z 95r.Inspekcji nie kasowalem bo samochod byl krotko po przegladzie.