Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej. mam taki problem z bmw e36 2.0 24V gdyz jak odpalam rano silnik na paliwie pochodzi troche i wszytsko jest ok natomiast gdy przełacze na gaz to na biegu jałowym obroty wahają się miedzy 500- 1100 obrotow lecz dzieje sie to tylko na zimnym silniku a gdy sie rozgrzeje do normy to jest ok . wiec nie wiem w czym tkwi problem.. silnik krokowy czy reduktor czy cos jeszcze???... prosze o pomoc . dzieki pozdrawiam
Opublikowano
hej. mam taki problem z bmw e36 2.0 24V gdyz jak odpalam rano silnik na paliwie pochodzi troche i wszytsko jest ok natomiast gdy przełacze na gaz to na biegu jałowym obroty wahają się miedzy 500- 1100 obrotow lecz dzieje sie to tylko na zimnym silniku a gdy sie rozgrzeje do normy to jest ok . wiec nie wiem w czym tkwi problem.. silnik krokowy czy reduktor czy cos jeszcze???... prosze o pomoc . dzieki pozdrawiam
Opublikowano

Mi sie wydaje ze sam sobie odpowiedziałes juz.

rano silnik na paliwie pochodzi troche i wszytsko jest ok natomiast gdy przełacze na gaz to na biegu jałowym obroty wahają się miedzy 500- 1100 obrotow lecz dzieje sie to tylko na zimnym silniku a gdy sie rozgrzeje do normy to jest ok

To co napisałes to wydaje mi sie ze silniczek krokowy jest ok. Problem tkwi chyba z gazem.

Gdy silnik jest zimny to nie powinno sie jezdzic na gazie chyba :nienie: Ja nie jezdze na gazie, dopóki autko sie nie rozgrzeje.

Opublikowano
znaczy sie to nie jest tak do konca. tzn ja tez nie jezdze od razu na gazie na zimnym silniku auto ma zalozony czujnik temp gazu i przy okolo 30 stopniach sie przełącza na gaz i wtedy na tzw. luzie obroty faluja w tych granicach jak pisalem wyzej. wszystko dopoki nie pojezdze dluzej i nie rozgrzeje sie do normy czyli pionowo.
Opublikowano
Prawdopodobnie masz reduktor zapchany,lub do regeneracji.Udaj się do gazowników na kontrole.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
rowniez co za tym idzie tez mam problem co do spalania mianowicie pali mi okolo 17-18 l gazu na 100km Shocked po miescie oczywiscie . na 9 litrach gazu robie 45-55 km ehhhhh .. co na te 2 litry to chyba duzo za duzo... pozdrawiam
Opublikowano

Witam!

Mam identyczny problem z tymi "pływającymi" obrotami i już wszystkiego próbowałem!chociaż ten reduktor jest nie ruszany przezemnie bo autko ma instalke jakieś 4 miesiące więc co z nim się mogło stac?!czekam także na jakieś porady!pozdrawiam:)

(OO( )( )OO)