Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem przy -8st.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziwnie sie moja beta dzisiaj odpalila.. W zasadzie to dopiero za 3cim podejsciem odpalila jak traktor...

Odpalam standardowo:

przekrecam kluczyk az pogasna wszystkie lampki i potem zaplon...

Kreci sie normalnie ale nie zaskakuje zaplon..

Za pierwszym razem rzucilo silnikiem i zgaslo, za drugim troche zakrecilo a za trzecim odpalil jak traktor i po chwili zaczal normalnie pracowac....

Moje wolne przemyslenia:

- to nie swiece, bo gasna po okolo 2s

- to nie akumulator, bo kreci...

- moze paliwo, bo ostatnio zatankowalem na "bliskiej" a nie na Shellu...

Kumpel mi podpowiada,ze mogla elektryka zamoknac ale jest to dla mnie baaardzo malo prawdopodobne :)

Jakies pomysly ?

Opublikowano
Witam.Twoje autko to TD,więc może szwankuje zawór odcinający paliwo znajdujący się na pompie wtryskowej,albo bardziej prozaiczny powód-filtr paliwa....no,ale z drugiej strony skoro dotychczas wszystko było OK,to może i jest to wina złej jakości paliwa.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
Witam.Twoje autko to TD,więc może szwankuje zawór odcinający paliwo znajdujący się na pompie wtryskowej,albo bardziej prozaiczny powód-filtr paliwa....no,ale z drugiej strony skoro dotychczas wszystko było OK,to może i jest to wina złej jakości paliwa.

Filtr byl wymieniany jakos we wrzesniu/pazdzierniku jak zalalem benzyne :)

W sumie jest juz 50% baku, moze sie przejade na shella i zaleje...

Opublikowano
na pewno to nie zaszkodzi,a może i problem ustąpi...sam po sobie wiem,że najlepiej zacząć od rzeczy najbardziej oczywistych,choć po głowie najcięższe remonty chodzą człowiekowi gdy autko niedomaga.Pozdrawiam.

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano
Ja miałem problem z zapalaniem silnika na ciepło (musialem krecic po 2, 3 razy) na zimnym odpalał od kopa - problemem był sikajacy 1 wtryskiwacz... Tak woli wiadomości :)
Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano
Ja miałem problem z zapalaniem silnika na ciepło (musialem krecic po 2, 3 razy) na zimnym odpalał od kopa - problemem był sikajacy 1 wtryskiwacz... Tak woli wiadomości :)

Dzieki :) U mnie poki co nic nie sika, ale juz wyslalem zapytanie do FUSuff aby mi wycenili spryskiwacze do sikania na ksenony ;) To tak na marginesie :D