Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
panowie po umyciu auta na mrozie przestal dzialac uklad domykania szyb... tzn jak otwieram drzwi to szyba sie lekko nie uchyla anie nie domyka przy otwieraniu... dotyczy to tylko drzwi prawych dodam jeszcze ze elektryko dziala bo szyba daje sie odsunac i zasunac bezproblemowo przyciskiem, jeszcze jedno przy otwieraniu prawych drzwi nie dziala takrze wewnetrzen oswitlenie... co moze byc przyczyna? lewe drzwi ok... BMW 318 is coupe 94r Edytowane przez Ramzes793
Opublikowano

Krańcówka na zamknięciu. Otwórz drzwi i spróbuj palcem wciskać guziczek w części zamka która jest przykręcona do słupka środkowego.

Jak biedzie działać ( szyba przy otwartych drzwiach będzie sie podnosiła i opadała w zależności od tego czy będziesz wciskał czy puszczał guzik) a przy zamykaniu drzwi nie. To zna czy ze guziczek sie wyrobił i jest za krótki, jeżeli nie to odkręć go i spróbuj zewrzeć przewody we wtyczce na krótko i wtedy obserwuj czy szyba sie podnosi. Jeżeli tak to wygląda to na uszkodzenie krańcówki i będzie trzeba ja wymienić. Moze sie zalała i zamarzła.

Widze ze w trakcie jak pisałem tobie odpowiedź edytowałeś swój post i z listy rozwijanej wybrałeś model auta, dobrze było by w temacie dopisać ze chodzi o Coupe

Opublikowano
to nie to niestety bo u mnie niema takiego guzika w tej czesci zamka... zrobilem taki test na lewej szybie tzn otworzylem drzwi i sztucznie je zamknalem wciskajac zamek paluchem i szyba dosowa sie dopiero jak ten zamek zamknie....
Opublikowano
nie we wszystkich przed 95 rokiem jest ale w zamku w srodku a nie na słupku.jesli sie myle to poprawcie.ja mam 92rok i nie mam na slupku tylko w zamku wsrodku w drzwiach.i kolega pisze nie ze wciskal ta krancowke tylko ze zamykal zamek recznie.
Opublikowano

Rocznik 96 w górę (czyli po lifcie) miał taki pstryczek, wcześniejsze modele nie. Miałem to samo co Ty kolego. Psiknąłem WD40 na zamki w drzwiach, rozruszałem mechanizm i zaczęło znowu chodzić jak przedtem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Miałem ten sam problem.w zamku znajdują się dwa mikro-włączniki,które odpowiadają za uchylanie i domykanie szyby oraz deadlock.Pewnie to on lekko przymarzł i dlatego szyba się nie uchyla. Pozdrawiam Piotr318is nowy na forum :)