Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW 316i z '99, silnik 1.9.

Podczas jazdy, kiedy lekko dotkne pedalu gazu, zaczyna wydawac dziwny dzwiek, jakby syczenie, jak wdzusze go mocniej przestaje. Nie mam pojecia co to moze byc.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
mam dokładnie taki sam wehikuł tylko mnie syczy jak wyłączam silnik. Tak jakbym miał turbinę;/ Ma ktoś jakieś propozycje bo widzę, że w temacie głucho:(
Opublikowano
Ja również mam to samo co kolega wyżej, po wyłączeniu silnika przez sekundę może dwie coś syczy. A turbo niestety nie mam, że chyba o czymś nie wiem :mrgreen:
Opublikowano
co do dzwieku po wylaczeniu silnika....to raczej normalka i nie ma co panikowac....tez tak mam jak rowniez kilku moich anajomych tak wiec chyba problemem to nie jest....pozdrawiam
Opublikowano
witam w moim bmw jest takie samo syczenie to znaczy jak gasze motor to cos syczy a ten dzwiek dochodzi z przepustnicy znajdujacej sie po nizej kolektora ssacego rozebralem to ale żadnych usterek nie znalazlem :? widocznie tak ma byc pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio obadałem, że syk dochodzi także jak naciskam energicznie pedał gazu (Syku wewnątrz samochodu nie słychać). W pierwszym momencie dodania gazu pojawia się syk a później już cichutko. Jak dodaję delikatnie gazu to wcale nie syczy;/ Jakieś propozycje?

Pozdrawiam

Opublikowano
Silnik krokowy otwiera sie na maksa i dlatego slychac syczenie.Tez tak mialem i po wyczyszczeniu go w benzynce wszystko wrocilo do normy.Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

Posiadam BMW 316i z '99, silnik 1.9.

Podczas jazdy, kiedy lekko dotkne pedalu gazu, zaczyna wydawac dziwny dzwiek, jakby syczenie, jak wdzusze go mocniej przestaje. Nie mam pojecia co to moze byc.

witam,

mam identyczny problem :mad2: doszedłeś może co jest przyczyną syczenia?? odniosłeś się do rady Robajsona, jeżeli tak to z jakim skutkiem??

pozdrawiam