Skocz do zawartości

kolejny raz odpadły smigła..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolejny raz wydawało mi sie ze silnik ma drgania, jak zwykle zaglądam pod maske i co ? to już 3 wiatrak w 2miesiecznej karierze auta stracił kilka smigiełek. co moze byc przyczyną?
Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano
Nie masz w pobliżu jakiś luźnych elementów które mogły by podczas jazdy zahaczyć o wentylator ?
Opublikowano
sprawdz bo moim zdaniem masz w pobliżu wentylatora jakieś luzne elemęty które skutecznie łamią ci śmigła
Opublikowano
sprawdź łożysko w pompie wody jak sie posypie to wiatrak dostaje bicia i po łopatkach
http://img258.imageshack.us/img258/7452/bmw9aq.jpg
Opublikowano
  • Autor

dzieki ale już wiem,

2 poduszki pod silnikiem są bad:(

i dlatego przy dziurach lub szybkich obrotach wiatrak zawdził o obudowę:)

czeka mnie wydatek :|

Opublikowano
Wojtus póki nie wymienisz poduszek ogranicz albo wogóle przestań jeździć. Podczas wymiany sprawdź czy ci osłonę założyli z powrotem albo czy nie jest uszkodzona. Przerabiałem ten sam temat, tylko mi smigieł nie łamało tylko blokowało - skończyło się tak że wisco padło. Poduszki u mnie 80 zł za sztukę, bo są to poduszki olejowe. Jak byś miał pytania to pisz.
Gregor
Opublikowano
na oryginał się nie porwałem ale te są febi. od wiosny ładnie sobie radzą, żadnych problemów
Gregor
Opublikowano
  • Autor

dzieki,

bede zajmował się tym po swietach:) zobacze co dostane w zufanym sklepie:)

Opublikowano
miles duzo szczesci kumplowi tez w 320 dwa razy smigla pociely chlodnice zanim specjalisci doszli ze to poduszki hehe silnik wtedy nie ma amortyzacji i smigla urywaja sie na tunelu powietrznym.w jego przypadku wbijaly sie w chlodnice