Skocz do zawartości

M50 2.0 Mixery, spalanie gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy moglibyscie powiedziec jakie macie zamontowane mixery do gazu (srednica mixera), czy dolot powietrza przysłonięty czy nie, i jakie macie spalanie LPG. Bo juz od dluzszego czasu mecze sie ze swoim autem - spalanie w miescie ok 14l gazu. I teraz potrzebuje troche informacji od was to moze pojade do gaziarzy zeby cos wykombinowac ;-) Bo podejzewam ze mam zle dobrany mixer .

Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi, ktore z pewnoscia beda dla mnie bardzo przydatne.

Opublikowano

14l w mieście ???? to co ty chcesz regulować przeciez to bardzo mało jak na taki silnik

mój pali 15,6 po mieście

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
moj mniej jak 15.5 nigdy nie wziął(miasto i to lato), mowa o duzym miescie i czasami stoimy w koreczkach, trasa to 12 przy w miare spokojnej jeździe, raz 10.2 wzieła ale pobocznymi jechałem w nocy i nie przekraczałem 90 km/h na 5 biegu. Ostatnio troche poszalełem w trasie i wyszło 13.8. Takze 14l w miescie to dobry wymik. W zimie mysle ze do 20l dojde w miescie. A jezeli chodzi o mikser to mam 32 srednica wew, wczesniej mialem jakis inny mikser i nie wiem czy dobrze zrobiłem zmieniając na taki standardowy z dziureczkami, nie ma klap antywubuchowych tylko gwizdki na kolektorze (nigdy nie strzelił). Dolot powietrza nie zmieniany i gaśniecię spowodowane pędem powietrza występuje dopiero przy prędkościach 80, 100 km/h jak wrzuce na luz. Parownik 140 KW czyli około 190PS a silniczek M50 B20 czyli taki jak twój.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O gazie było już wieeeeele razy. Taka generacja gazu do M50? Killing him softly...

Mam M50 B25 z sekwencyjnym wtryskiem gazu i bierze max 13.5l. Przy normalnej jeździe na trasie koło 11l. Nie ściemniam, bo nie mam po co.

Kai
Opublikowano
ja ostatnio zrobilem test, tzn rozkręciłem srubke głowną tą przed mikserem i faktycznie mocy przybyło i super się jeździło, ale gdy pojechałem tankować to nieco się zdziwiłem bo spalanie w miescie na krotkich odcinkach, ale za to spokojnie jeżdząć i powiedzmy 1/10 z tego na benzynie, to wyszło 19.8l/100. W takim przypadku nie wiem czy nie lepiej byłoby jeździć na benzynie. Przypuszczam ze w 15 l bym się zmieścił, a moze mniej :roll:

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW