Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dosłownie aż mnie koręci :roll2: nie mogę się doczekać kiedy pojade po 7 w wersji long.... :D

Zastanawiam się jeszcze tylko nad motorem, tak sobie myślę V12 ładnie brzmi :mrgreen:

Napewno automat i do ceny 15000euro.

Pozdraiwam

BMW wieczna miłość...
  • Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dobrze sie zastanow nad v12, obecnie jezdze e32 750 na codzien i jezdze duzo po miescie i w przytloczonym miescie spalanie rzedu 30-35 litrow nie dla kazdego jest do przelkniecia

ja proponuje 3,5 jest to moim zdaniem optimum miedzy moca a spalaniem

no i raczej nie kupuj z gazem, chociaz czasem sie zdarzaja zagazowane w dobrym stanie

jezeli juz to tylko sekwencja

Opublikowano

Spalanie swoją drogą jak średnia wyjdzie 20L/100km będzie :cool2:

Czy w serii 7 występują w tych modelach jakieś niepolecane motory?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

większość to trasy.

Jak jest z automatami dobrze się jeździ?

Automata jeszcze nie miałem ale już mnie męczy jazda na manualu chyba się starzeje :cry2: :duh:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

dobrze sie jezdzi, ale trzeba sie przyzwyczaic ze to automat panuje nad silnikiem , w manualu ma sie wieksza kontrole

pozatym komfort jest duzy

Opublikowano
5,4 z E38 jest nie porównywalny do 5,0 z E32 pod żadnym względem a w szczególności jeżeli chodzi o spalanie, E tam o wszystko. E 38 to zupełnie inna bajka a szczególnie 750i
BMW sie nie psuje
Opublikowano

nowsze motory z pewnością mniej spalają....

ogólnie jak przeglądam posty w serii 7 nie ma aż tak dużo awarii tego samochodu...

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Hallo ale na tym obrazku to, to niejest Long A cena to by już kupił E65 za tą kasiore Niemiaszek chyba na łep upadł z móru berlińskiego to auto jest warte max 10ke, inic więcej
BMW sie nie psuje
Opublikowano

PS

o tym modelu z kobietą myśleliśmy już na początku 2007 z pewnością jest to jedna z najbardziej udanych linii stylistycznej serii 7.

A tak prościej, jak ją widze serce zaczyna mi szybciej bić.... :mrgreen:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Hallo ale na tym obrazku to, to niejest Long A cena to by już kupił E65 za tą kasiore Niemiaszek chyba na łep upadł z móru berlińskiego to auto jest warte max 10ke, inic więcej

wiem, że to nie long. Podalem dla przykładu z szybkiego wyszukania.

Więcej nie oglądam bo zawału dostane :wink:

E38 :cool2: :cool2:

E65 :cool2:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Tak z tym zawałem to masz racje, ja też jak dawno temu kupowałem pierwszą E38 750i to myślałem że popuszcze w gacie, teraz gdy miałem ich kilka w tym jedną w wersi Long, tak mie nie rajcują, Ale napewno w krutce gdu kupie E65 760i to znowu będzie schock jak dawniej
BMW sie nie psuje
Opublikowano (edytowane)

15000 tys euro to sporo masz kasy, uchodzi sie niezly egzemplarz. polecam v 12 - dla mnie bajka :)

srednie spalanie wychodzi mi okolo 18-19 a wiec wg mnie do przezycia. a jezdze glownie po miescie.

auto z tego ogloszenia co link dales jest strasznie drogie. moje jest wprawdzie dwa lata starsze ale wyposazenie mam identyczne i kosztowalo niemal trzy razy mniej :D i tez jezdzi :D

gazu nie mam

Edytowane przez mówią na mnie baru
Opublikowano (edytowane)

Miałem dwie krótkie i jednego Longa.Jeździło sie nimi tak samo, nie czułem różnicy,ale Long był bardziej taki elegancki. Niby 12cm różnicy ale bylo widać ,że to inne auto niż krótka wersja

to jest 750i

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.marek760i.republika.pl/krutka.jpg

a to 750iL

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.marek760i.republika.pl/dluga.jpg

Edytowane przez marek760i
BMW sie nie psuje
Opublikowano

I chyba pozostane przy 750iL.

Tylko 12cm różnicy....nie wydaje mi się aby tylko tyle, wzrokowo powiedziałbym o jakieś 30cm więcej :roll:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Od 2 tygodni mam E38 730i i nie moge sie nim nacieszyc :D .

Mnie akurat podoba sie bardziej wersja zwykla - moim zdaniem ma lepsze proporcje (ale to juz rzecz gustu). Nie wiem jeszcze dokladnie, ile pali, ale wyglada na to, ze mniej, niz sie wydaje.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Gratuluje nowej miłości :cool2:

co do spalania to jest chyba różnie.

Wcześniej miałem e30 316 na LPG :mrgreen: i spalał 10L LPG, a teraz w 525i 24v spalanie też 10L benzynki :cool2: :cool2: jestem zadowolony.

Pocieche kupiłeś w kraju?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

to jest oczywiste ze nowszy motor mniej spali i po pustym miescie to mi pali 17-18, ja napisalem miasto o wiekszym natezeniu ruchu czyli korki a niestety moje miasto jest zakorkowane w ciagu dnia, za to przy predkosci 90km pali mi kolo 10-12

ale na trase 750 to jest bajka

chcesz kupic bmw 7 kup w automacie, to jest komfortowe auto, wiec miej ten komfort w pelnej skali

ja wiem tylko ze moje nastepne auto to bedzie bmw z serii 7, tylko jeszcze nie wiem czy e38 czy e65

Opublikowano
to jest oczywiste ze nowszy motor mniej spali i po pustym miescie to mi pali 17-18, ja napisalem miasto o wiekszym natezeniu ruchu czyli korki a niestety moje miasto jest zakorkowane w ciagu dnia, za to przy predkosci 90km pali mi kolo 10-12

ale na trase 750 to jest bajka

chcesz kupic bmw 7 kup w automacie, to jest komfortowe auto, wiec miej ten komfort w pelnej skali

ja wiem tylko ze moje nastepne auto to bedzie bmw z serii 7, tylko jeszcze nie wiem czy e38 czy e65

a propos spalania ja cos moge powiedzieć bo mam dwie 750i.I jak bym się nie spinał to po mieście w Poznaniu (mega korki!!!!) pala mi jedna 21.6 druga 20.7.Trasa średnio 12 litrów.Autostrada 10.1.W sumie średnio ok 15 - w proporcjach trasa/miasto 50/50

pozdrawiam

co ciekawie po przełożenu kół z letnich (19 i 20) na zimowe spalanie nie spadło nawet o 0.5 litra (pewnie dlatego ze zima i często webasto używam :)

tak ze nie bój się e38 750 i między bajki włóż info że po miescie pali 35 litrów :duh: