Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

I zaczęło się :lol: wczoraj kupiłem 528iA oczywiście wiedziałem o tej wadzie.Mianowicie,szyber się otwiera cały rozsuwa do tyłu ze dziura w dachu jest ,a nie chce sie tylko z tyłu do góry uchylać.Podobno jakieś cięgno spadło i słychać w czasie jazdy że coś stuka z tyłu w dachu i mnie to wkurza.

Jak się dostać do szyberdachu???

Co po kolei rozebrac,żeby zdjąć ładnie podsufitkę???

Edytowane przez RafiRud
Opublikowano
Sam tego nie robiłem i raczej nie polecam. Widziałem krok po kroku jak robili to mechanicy. Potrzebne jest specjalne narzędzie do zdejmowania podsufitki. Śrubokrętem narobisz sobie tylko szkody. A poza tym robili to we dwójkę bo całość jest duża i dość ciężka. No i jeszcze jedno. ten mechanizm w brew pozorom jest dość skomplikowany jak połamiesz sobie plastikowe zaczepy na prowadnicach dachu to dopiero będziesz miał klops. Wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam!
Opublikowano
Wydawało mi sie, czy kupiles to auto od znajomego? No i pierwsza niespodzianka....

... i pewno nie ostatnia.. .jak na auto kupione od znajomego... a nie daj bóg od szwagra :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Pisałem ze wiedziałem o tym.Ma pare felerów ale wyrwałem ja za 21.000zł z sekwencją.

Byłem dziś na ścieżce na diagnostyce i wszystko oki.Jedyne brakuje mi przycisku do odblokowywania szyb przy konsoli sterowania przy kierowcy,wyświetlacz pod licznikami fiksuje(norma e-39) i bym wogóle boczek z drzwi kierowcy wymienił w swoim kolorze bo ma jeden feler + problem z szyberdachem mały i tyle.mysle ze za 1000zł to wszystko zrobie.O wszystkim wiedziałem przed kupnem.Acha i musze uruchomic telefon bo nie wiem o co chodzi,czy sima trzeba zdjąc czy jak bo kolega nie uruchamiał go.

Nie ma takich aut z przebiegiem pewnym 160.000km i tylko takimi felerami za 21.000 tysi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
moze to ci cos pomoze....http://www.bmw-klub.pl/forum/posting.php?mode=reply&t=68718.

:P

Chyba coś z linkiem namieszałeś?

Opublikowano

No niestety.

Po pierwsze sporo sie różni e-36 od e-39 po drugie tam nic nie widać jak całkowicie zdjąć podsufitkę.Ale dzięki za chęci.

Może ktoś jeszcze coś podpowie....