Skocz do zawartości

klapa kombi - problem z otwieraniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem z otwieraniem klapy w kombi e39,

do tej pory otwierajac auto przyciskiem na kluczyku otwieraly sie wszytskie drzwi i klapa, tzn odblokowywala sie i mozna bylo otworzyc ja recznie

teraz moge ja otworzyc tylko przyciskiem na pilocie do otwierania klapy lub przyciskiem od wewnatrz auta

po zatrzasnieciu nie da sie juz otworzyc recznie

macie pomysl co sie moglo stac?

z gory dzieki za pomoc

pozdrawiam

przemek

Opublikowano
Witam. Miałem podobny problem. W moim autku dodatkowo sama otwierała się klapa przy włączeniu wstecznego. Za to nie można jej było otworzycz przyciskiem przy klapie tylko z kluczykla lub wewnętrznym przyciskiem. Otworzyłem lewy zawias klapy jak mi sugerowali koledzy i okazało się, że jeden z przewodów jest przetarty. Połączyłem, zaizolowałem i jest OK. Cała naprawa trwała 30 min. . Może u Ciebie jest ten sam problem. Pozdrawiam.
Opublikowano
przemeku ja miałem problem taki że tylko z kluczyka mogłem klape otwierac, dodatkowo nie dzialalo jeszcze kilka rzeczy w klapie.sprawdz dokladnie czy dzialaja ci wszystkie swiatla,wycieraczka, spryskiwacz, jednym slowem wszystko co oferuje klapa.jesli sie zdarzy ze cos jeszcze tam nie dziala to mozesz byc na 99% pewien ze przecieta wiazka.ja mam coprawda e34 ale mysle ze w twojej e39 rozwiazanie wiazki kabli jest takie jak u mnie - lewy zawias (taka plastikowa obudowa).u mnie podobnie jak u Mefista skonczylo sie na dostaniu sie do wiazki, mozolnym lutowaniu i zabezpieczeniu wiazki peszlem i od tej pory wszystko smiga jak nalezy.
Opublikowano
witam,

mam problem z otwieraniem klapy w kombi e39,

do tej pory otwierajac auto przyciskiem na kluczyku otwieraly sie wszytskie drzwi i klapa, tzn odblokowywala sie i mozna bylo otworzyc ja recznie

teraz moge ja otworzyc tylko przyciskiem na pilocie do otwierania klapy lub przyciskiem od wewnatrz auta

po zatrzasnieciu nie da sie juz otworzyc recznie

macie pomysl co sie moglo stac?

z gory dzieki za pomoc

pozdrawiam

przemek

posprawdzaj bespieczniki..%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images32.fotosik.pl/79/4d108f49957c3879.jpg.. :reading2: