Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm mam mega problem. Posiadam compacta rocznik 96`.

Ostatnio mialem deliktana stluczke :( i jak sie kazało poprzedni własciciel miał również delikatna stłuczkę. Problem w tym ze ja wykończyłem doszczednie to co ocalało po porzednim gosciu min lampe :( wszystkie zaczepy poszły sie jeb... lampa do wymiany. Pomyślałem że kupie sobie soczewki bosha 220zł sztuka wygladaja bardzo ładie. i tu sie pojawia problem. Czy lampy od sednana pasuja do compacta? Bo 5/10 handlarzy z giełdy twierdzi ze to niewykonalne ze to całkowicie inna lampa a drugie 5/10 mówi ze to pestka... że ponoć przeróbka jest banalna. Wiec sie pytam co takiego trzeba zmienic zeby pasowały co jest tym "czymś" co wymaga wymiany? Przecież zderzak do copacta jest taki sam jak od e36 sedan, ramka od grillla też i błotniki też więc co maska? bo ponoc lampy od sedana sa troche wiekszy czy jakos tak. Problem jest mega pwazny bo lamy do compacta sa mega drogie :( Dzięki za info!

Opublikowano
W istocie, nie wiem jak z dokladnymi wymiarami ale compact ma instalacje na zarowki hb3 (mijania) i hb4 (drogowe) a w sedanie wszystko sa to H1...
Opublikowano
wg realoem są zupełnie inne - nie tylko całe lampy, ale też poszczególne ich części. wg znanych mi opinii użytkowników E36 (takich którzy mają compacta, sedana i touringa jednocześnie) - są zupełnie inne i nie pasują

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
powiem ci tak. 2 tyg temu kupilem atrape z COMPACTA z nowym typem nerek i lampy pasuja do tego idealnie. A trzymaja sie od dolu na 2 mocowaniach(w atrapie). Od gory sa trzy mocowania lamp na wzmocnieniu. Tyle ze wzmocnienie mam z mojego coupe stare ;) Wiec jesli mialo by cos nie pasowac to tylko wlasnie cos tam na wzmocnieniu. Na atrapie beda pasowaly tak samo do kazdej wersji nadwozia.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
powiem ci tak. 2 tyg temu kupilem atrape z COMPACTA z nowym typem nerek i lampy pasuja do tego idealnie. A trzymaja sie od dolu na 2 mocowaniach(w atrapie). Od gory sa trzy mocowania lamp na wzmocnieniu. Tyle ze wzmocnienie mam z mojego coupe stare ;) Wiec jesli mialo by cos nie pasowac to tylko wlasnie cos tam na wzmocnieniu. Na atrapie beda pasowaly tak samo do kazdej wersji nadwozia.

AAA juz wiem!!!! Chodzi Tobie o to wzmocnienie ktore idzie od lampy lekko w bok w strone błotnika? Jesli tak to nie jest az tak zle znajdzie sie na bank rozwiazanie! Myslalem ze geometria jest inna badz cos innego... no to sie ciesze w niedziele ruszam na giełde :):):)