Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś po wejściu i odpaleniu auta pompa od zawieszenia załączyła się jak zwykle ale nie przestała pracować myślałem że znów uszkodziła mi się poduszka wysiadłem z auta i zawieszenie siedziało na glebie komputer wyświetlił że zawieszenie się nie ustawiło prawidłowo. Zgasiłem auto i ponownie zapaliłem pompa zaczeła pracować i podniosła auto do normalnego poziomu . Mam pytanie czego może być wina że tak się stało i czy czyujniki na zawieszeniu które są odpowiedzialne za ustawienie wysokości auta mogły zamarznąć ?????? :mad2: Za odpowiedzi z góry dziękuję !!!
Witam wszystkich mołośników BMW !!
Opublikowano
Kolego dziś rano przytrafiło mi sie dokłądnie to samo pompa pompuje a bunia leży na glebie, nawet przejechałem pare km i nic. Dopiero jak ją ustawiłem skierowaną przodem w dół zgasiłem i zapaliłem wtedy wszystko wróciło do normy a poduchy mam nowe!! może to przez ten mróz?!
Opublikowano
Witam kolegę już myślałem że może coś się uszkodziło ale jak miałem dziurawą poduszkę syczało powietrze a tym razem nic . Pod zawieszenie są dwa czujniki wysokości moze dostała się do nich woda i zamarza jestem bardzo ciekawy co to jest może ktoś już miał doczynienia z czymś takim .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

wlasnie mi sie cos takiego przytrafilo-jezdzilem caly dzien-wszystko bylo ok,a tu nagle odpalam autko,pompa pompuje i [BAD]..niveauregel.inactiv

alle najgorsze to ze caly czas tak sie dzieje,a autko sie nie podnosi..

co radzicie mi zrobic?

Opublikowano
Przyznam się panowie że też miałem dziś ten problem niewiem ile był chyba około -8 i świeciła się kontrolka zawieszenia a zgasiłem i odpaliłem auto to zgasła a i najlepsze jest to że cały czas utrzymywała swoją wysokość. Kto wie co jest grane?
Opublikowano

Qrcze, to e39 tez ma nivo?

w morde, w moim 124 jak mi padły amortyzatory z tyłu to pękłem 2500 za uzywane:( i to po znajomości.

Miałem nadzieje ze w bmw bedą zwykłe z tyłu.

Powiedzcie czy tutaj to tez taka droga impreza??

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
dzisiaj rano odetchnalem z ugla-odpalam bunie i... pompuje,autko sie podnioslo i jest git,wszystko wporzadku.mysle ze chwilowo te czujniki sie cos zablokowaly,ale az dziwne przy -7st.dzisiaj juz bylo 0st i wszystko ok
Opublikowano

cos chyba z tymi mrozami i nivo jest na rzeczy....

wczoraj rano -10, odpalam samochód i słysze buczenie z tyłu- kompresor od nivo cos długo pompuje za chwule zapaliła sie kontrolka od nivo, ale samochód stoi normalnie, wyłaczyłem silnik, zgasła kontrolka , po jakims czasie zapaliła sie znowu...

dzis temperatura podeszła w okolice 0 i problem zniknął (mam nadzieję)

Opublikowano
Witam wydaje mi się że do czujników dostaje się woda i wtedy głupieją od temperatury zmiena się też cisnienie w poduszkach i dłużej schodzi pompie z napompowaniem . A co do ceny poduszek to w BMW jest trochę taniej bo za wymianę obu trzeba liczyć 1300 zł nie wiem ile kosztują czujniki wysokości .