Skocz do zawartości

Nivo dziwne objawy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś po wejściu i odpaleniu auta pompa od zawieszenia załączyła się jak zwykle ale nie przestała pracować myślałem że znów uszkodziła mi się poduszka wysiadłem z auta i zawieszenie siedziało na glebie komputer wyświetlił że zawieszenie się nie ustawiło prawidłowo. Zgasiłem auto i ponownie zapaliłem pompa zaczeła pracować i podniosła auto do normalnego poziomu . Mam pytanie czego może być wina że tak się stało i czy czyujniki na zawieszeniu które są odpowiedzialne za ustawienie wysokości auta mogły zamarznąć ?????? :mad2: Za odpowiedzi z góry dziękuję !!!
Witam wszystkich mołośników BMW !!
Opublikowano
Kolego dziś rano przytrafiło mi sie dokłądnie to samo pompa pompuje a bunia leży na glebie, nawet przejechałem pare km i nic. Dopiero jak ją ustawiłem skierowaną przodem w dół zgasiłem i zapaliłem wtedy wszystko wróciło do normy a poduchy mam nowe!! może to przez ten mróz?!
Opublikowano
to ile u was jest mrozu?????????????? :shock:
Opublikowano
  • Autor
Witam kolegę już myślałem że może coś się uszkodziło ale jak miałem dziurawą poduszkę syczało powietrze a tym razem nic . Pod zawieszenie są dwa czujniki wysokości moze dostała się do nich woda i zamarza jestem bardzo ciekawy co to jest może ktoś już miał doczynienia z czymś takim .
Opublikowano
  • Autor
Żaden wielki mróz -3 ale wodę ścina .
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

wlasnie mi sie cos takiego przytrafilo-jezdzilem caly dzien-wszystko bylo ok,a tu nagle odpalam autko,pompa pompuje i [BAD]..niveauregel.inactiv

alle najgorsze to ze caly czas tak sie dzieje,a autko sie nie podnosi..

co radzicie mi zrobic?

Opublikowano
zacznij od czujnikow na tylnych wahaczach. u mnie wymienilem jeden i wstala :modlitwa:
Opublikowano
Przyznam się panowie że też miałem dziś ten problem niewiem ile był chyba około -8 i świeciła się kontrolka zawieszenia a zgasiłem i odpaliłem auto to zgasła a i najlepsze jest to że cały czas utrzymywała swoją wysokość. Kto wie co jest grane?
Opublikowano
czujniki sa dostepne w zamiennikach? droga impreza?
Opublikowano

Qrcze, to e39 tez ma nivo?

w morde, w moim 124 jak mi padły amortyzatory z tyłu to pękłem 2500 za uzywane:( i to po znajomości.

Miałem nadzieje ze w bmw bedą zwykłe z tyłu.

Powiedzcie czy tutaj to tez taka droga impreza??

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
dzisiaj rano odetchnalem z ugla-odpalam bunie i... pompuje,autko sie podnioslo i jest git,wszystko wporzadku.mysle ze chwilowo te czujniki sie cos zablokowaly,ale az dziwne przy -7st.dzisiaj juz bylo 0st i wszystko ok
Opublikowano

cos chyba z tymi mrozami i nivo jest na rzeczy....

wczoraj rano -10, odpalam samochód i słysze buczenie z tyłu- kompresor od nivo cos długo pompuje za chwule zapaliła sie kontrolka od nivo, ale samochód stoi normalnie, wyłaczyłem silnik, zgasła kontrolka , po jakims czasie zapaliła sie znowu...

dzis temperatura podeszła w okolice 0 i problem zniknął (mam nadzieję)

Opublikowano
  • Autor
Witam wydaje mi się że do czujników dostaje się woda i wtedy głupieją od temperatury zmiena się też cisnienie w poduszkach i dłużej schodzi pompie z napompowaniem . A co do ceny poduszek to w BMW jest trochę taniej bo za wymianę obu trzeba liczyć 1300 zł nie wiem ile kosztują czujniki wysokości .