Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W cuda nie wierze, ale czasem widac sie zdarzaja - pare dni temu pisalem o padnietym nawiewie w swoim aucie, przedwczoraj nagle sam z siebie zaczał działać...

Mam za to inny problem, od jakiegos tygodnia w aucie cos stuka, jest to dzwiek dokladnie taki jaki slyszymy z przejezdzajacego autka dyskomłotów niekoniecznie pod wiejskim disco.Takie miarowe basowe jakby stłumione stuki, co ciekawe jest to niezalezne od pracujacego silnika, slychac to tylko w sumie wewnatrz auta, na zewnatrz wszyskto zaglusza pracujacy silnik.

Na poczatku myslalem ze w to mi w radio ciagle zapodaja scooter-a albo innego danzela ;)

Podejrzewam ze to jakas pompa wybija albo cos innego. Dodam ze dzwiek dochodzi jakby z lewej czesci komory silnika (siedzac wewnatrz), czasem stuk jest powolny, czasem szybki. Jak na złość jak zadwonilem do mechanika ze jade do niego z w/w objawem - auto PRZESTAŁO stukać. Prawa Murphy'ego działąją zawsze i wszędzie...

Macie jakies pomysły?? ;)

k.

Opublikowano

webasto wlacza sie automatycznei jak temp. spada ponizej 5 st:)

i jest to taki miarowy stukot wyczuwalny nawet w podlodze

pozdrawiam,

darek

ps. a ze masz 3.0d to na pewno masz webasto

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

tak to pewnie webasto pod lewym nadkolem,

keidyś odpaliłem gablote a tam dym spod koła,

chyba cos palnik w webasto sie burzył,

ale już z gaśnicą leciałem heheheheheh

Opublikowano

>>ps. a ze masz 3.0d to na pewno masz webasto

tak, 3.0d, no dzieki, czyli wynika z tego ze to normalny objaw. Rozumiem, ze wbudowane webasto wspomaga ogrzewanie kabiny w zimie? Bo w sterowaniu z kompa podkladowego mam tylko przewietrzanie wlaczane czasowo, ciekawe czy webasto mozna tez tak uaktywnic...

konrad

Opublikowano
jeżeli dzieje się to na zimnym silniku, to pod lewą nogą "czujesz" webasto :D

no ale na cieplym silniku tez mi stuka. Ostatnio po przejechaniu 100km tez stukało ;)

k.