Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
naprawa w dobrym holenderskim warsztacie w hadze specjalizujacym sie w naprawach bmw, wymienione zostaly klocki przod i tyl ,tarcze hamulcowe tylne ,pasek klinowy, ogolny przeglad auta ,materialy ekspoatacyjne wliczone w cene ,koszt- 420 euro Edytowane przez RALFO!!!
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano
naprawa w dobrym holenderskim warsztacie w hadze specjalizujacym sie w naprawach bmw, wymienione zostaly klocki przod i tyl ,tarcze chamulcowe tylne ,pasek klinowy, ogolny przeglad auta ,materialy ekspoatacyjne wliczone w cene ,koszt- 420 euro

Tanio zważając ze były to tarcze "chamulcowe", a ile za zwykłe hamulcowe biorą?

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

naprawiałem ABS w mojej starej E-36 316i compact w salonie BMW w niemczech , biznes ten nie byl tani ale za to pełna kultura i wszystko zrobione jak nalezy , po 3 dniach od momentu odebrania auta zadzwonił mechanik BMW czy jestem zadowolony z usługi i czy auto sprawuje się tak jak powinno takze jesli ma ktos mozliwosc naprawiania auta w BMW to polecam

:twisted:

Opublikowano
pasek klinowy w bmw????? :mad2: ratujcie :mad2:

a co ty z tym paskiem klinowym?

chyba nie chcesz powiedzieć ze zamiast paska klinowego jest łańcuszek :) hahahahahahahahaah

Opublikowano

chyba nie chcesz powiedzieć ze zamiast paska klinowego jest łańcuszek :) hahahahahahahahaah

Łańcuszek klinowy :) Ciekawie to by wygladało. Osobiscie wolę paski klinowe i wielorowkowe, na pewno są cichcsze :cool2:

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Łańcuszek klinowy :) Ciekawie to by wygladało. Osobiscie wolę paski klinowe i wielorowkowe, na pewno są cichcsze :cool2:

no uważaj - były (są) łańcuszki klinowe w przekładniach bezstopniowych (zaczęło się od DAFVariomatic)

Opublikowano

komedia

koleś chce zabłysnąć wiedzą z zakresu łańcuszków wielorowkowych :)

na dodatek poporawia innych którzy są w błedzie :)

Opublikowano

no uważaj - były (są) łańcuszki klinowe w przekładniach bezstopniowych (zaczęło się od DAFVariomatic)

chłopie a to jest forum o DAF?

Opublikowano

chłopie a to jest forum o DAF?

chłopie a czy kolega który pytał o łańcuszek klinowy pytał o BMW :twisted2:

Opublikowano
Ja mieszkam w norwegii i np: wymiana lancucha rozrzadu w tds to kosz 20 tys zl, wymiana oleju to okolo 800 zl. Naprawy sa sie sredniu tutaj drozsze od 5 - 10 razy.
Opublikowano
Ja mieszkam w norwegii i np: wymiana lancucha rozrzadu w tds to kosz 20 tys zl, wymiana oleju to okolo 800 zl. Naprawy sa sie sredniu tutaj drozsze od 5 - 10 razy.

20 tyś za rozrząd?

to TDS chyba zalegają na złomie :)

Opublikowano

Isys?

nie umiesz czytać?

i chyba średnio kogoś interesuje łańcuszek w DAF?

pas. wygrałeś. nie zamierzam kontynuować dyskusji na nieodpowiadającym mi poziomie.

Opublikowano

Isys?

nie umiesz czytać?

i chyba średnio kogoś interesuje łańcuszek w DAF?

pas. wygrałeś. nie zamierzam kontynuować dyskusji na nieodpowiadającym mi poziomie.

hehe spoko, wytarczy dobrze przeczytać nim się coś napisze :)

tak w ogóle to Ciebie nie rozumiem

koleś jeden pisze że nie ma paska wielorowkowego w BMW

drugi go poprawia ze się myli

a ty wyskakujesz z jakimś DAF

ja nei wiem chcesz się pochwalić wiedzą ?

tylko że nei na temat

a

a na końcu że poziomu nie łapiesz

no wybacz chłopaku ale kłania się jezyk polski z zakresu rozumienia tekstu.

Opublikowano

Jakkolwiek napisałem że dyskusji nie będę kontynuował, to jednak zwrócę uwagę na cytat powyżej i moją na niego odpowiedź. Zwykłe wyjaśnienie dla kolego który nie znał (i nie musiał) łańcuszka klinowego. Że coś nie występuje w BMW to nie znaczy że nie istnieje. Używają tego patentu teraz duże koncerny samochodowe (żeby nie wymieniać, np. samochód dla ludu i jego satelity).

Tyle. Koniec i kropka. Nie odnoszę się do Twojego rozumienia tekstu, zauważam tylko że nie bardzo radzisz sobie z rozładowaniem dziennej dawki agresji. Spróbuj tak: :mad2: czasem pomaga.

Pozdrawiam

Opublikowano

:mad2: - rozumiem że ten sposób skoro doradzasz to pewnie sprawdziłeś na sobie :)

po za tym nie jestem agresywny a raczej weekendowo wesoły :)

i też Ci proponuję jakieś piwko nim się zaczniesz denerwować :)

pozdrawiam

Opublikowano

A zaczeło sie od tego i w stosunku do tego miał być cały sens wypowiedzi...

Luzik isys jesli wiesz jaki jest sens postu to pisanie na temat łancuszka wielorowkowego lub klinowego nie ma sensu, jesli sie tego w załozeniu nie wymienia to tez ma sie nijak do postu. Codziennie sprzedaję kilkanascie pasków napędu osprzętu a łancuszki rzdko i to tylko rozrzadu. Dlaczego? Bo ludzie na codzień nie wymieniają czegoś co sie nie urwało bo gdyby sie nawet urwało to nic sie nie stanie, chyba ze piszczy i ich to drażni. Znowu z błachego postu zrobiłą sie dyskusja.

P.S. Lucadore ja tez mam zamiar sie odstresowac dzis wieczorem :)

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
naprawa w dobrym holenderskim warsztacie w hadze specjalizujacym sie w naprawach bmw, wymienione zostaly klocki przod i tyl ,tarcze hamulcowe tylne ,pasek klinowy, ogolny przeglad auta ,materialy ekspoatacyjne wliczone w cene ,koszt- 420 euro

taaaa, to ciekawe :jawdrop: ,bo wiesz,mi za sama wymiane oleju i filtra powiedziano 230euro,dodam tylko jeszcze tyle,ze godzina pracy holenderskiego mechanika wynosi 75-95euro do tego dodaj sobie podatek 19%,bo nie uwierze,ze zrobiles to na czarno :mrgreen: ,

PS . zabacz na ceny tych czesci w Polsce,ktore wymieniles, pomnoz je przez 3.5-4,dodaj do tego jakies 85euro za kazda godzine pracy,na sam koniec dodaj do tej kwoty 19%BTW i bedziesz wiedzial ile to wszystko kosztuje w Holandii.

A jesli ci wyjdzie duzo wiecej niz 420euro,to juz bedziesz wiedzial ,jakie g... ci tam zalozyli :cool2:

Opublikowano
naprawa w dobrym holenderskim warsztacie w hadze specjalizujacym sie w naprawach bmw, wymienione zostaly klocki przod i tyl ,tarcze hamulcowe tylne ,pasek klinowy, ogolny przeglad auta ,materialy ekspoatacyjne wliczone w cene ,koszt- 420 euro

taaaa, to ciekawe :jawdrop: ,bo wiesz,mi za sama wymiane oleju i filtra powiedziano 230euro,dodam tylko jeszcze tyle,ze godzina pracy holenderskiego mechanika wynosi 75-95euro do tego dodaj sobie podatek 19%,bo nie uwierze,ze zrobiles to na czarno :mrgreen: ,

PS . zabacz na ceny tych czesci w Polsce,ktore wymieniles, pomnoz je przez 3.5-4,dodaj do tego jakies 85euro za kazda godzine pracy,na sam koniec dodaj do tej kwoty 19%BTW i bedziesz wiedzial ile to wszystko kosztuje w Holandii.

A jesli ci wyjdzie duzo wiecej niz 420euro,to juz bedziesz wiedzial ,jakie g... ci tam zalozyli :cool2:

drogi puchatku po co mialbym wymyslac podobne historie? warszat jest znany w calej hadze z tego ze jest tanio i dobrze (rzadkosc w holandi) a materialy byly lucasa ,warszat znajduje sie w scheveningen haven tuz obok klubu harleya, wlasciciel ma na imie rob i jest milosnikiem tej marki ,polecam.
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano
:jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: to dobrze wiedziec,ze taki warsztat istnieje w takim "zdzernym"kraju ,jakim jest Holandia :roll: Wiesz,ja zazwyczaj napraialem BMW w salonie BMW w utrechcie u wojka,i ceny mialem bez podatku(19%) i po znajomosci mnie kasowali jak za woly. Wiesz,dziwne,ze ktos moze robic dobrze i TANIO w tym kraju,w takim miescie jakim jest Haga. Z ciekawosci tam podjade . Dzieki za info :cool2: