Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

otoz piszecie ze kable boscha,ngk albo jeszcze jakies inne. ceny tych kabli nie zachwalaja chcialem sie dowiedziec czy mozna zastosowac kable od innego auta,albo samemu zrobic kupic kabel wtyczki itp.

czy to prawda czy mit ze kable sa dedykowane do danego auta,pytam zeby rozwiac watpliwosci i doinformowac innych czemu np. musze kupic kable za pare stow podczas gdy do innego auta moge zaplacic kilkanascie zlotych.czy

zapraszam do wypowiedzic znawcow i innych

pozd

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
Niestety musze cie zmartwic do is 1.8 tylko oginal na reszcie sa przebicia przetestowane a jak na zamowienie w firmie profi to cena taka sama jak orginal . silikony takie za 70 zl to poraszka przebicia nawet na sucho a na mokro oj oj . cena za kable powala ale jakosc nowych orginalow rowniesz powala . mozna wode lac i nic . reszta motorow to cewki na silniku wiec kabli nie ma .
Opublikowano
prubowalismy zakladac rozne 5 lat temu do rorznych sinikow pracowaly niestety nie rowno a pod obciarzeniem max czyli po dodaniu mocno gazu potrafil wypasc zaplon na orginalach tego nie bylo
Opublikowano
Moze to bedzie pomocne w szukaniu przewodow, wazne jest by kable mialy miedziany rdzen i tylko takie sie nadaja (tak przynajmniej mi powiedziano jak sam o te przewody pytalem) a na czym jak na czym ale na iskrze nie ma co oszczedzac...
Opublikowano
Niestety musze cie zmartwic do is 1.8 tylko oginal na reszcie sa przebicia przetestowane a jak na zamowienie w firmie profi to cena taka sama jak orginal

Mieliście jakieś kable NGK? To chyba najtańsza firma z tych, które można założyć do BMW, oprócz Beru, Bosch, Bremi...

Sendra - firmy BMW, Audi, Mercedes zalecają kable wysokiego napięcia tylko z miedzianym rdzeniem ...

Opublikowano
kapletny szmelc nawet bym sie na nich nie powiesil bo by sie z tego dziadostwa urwaly , zaplon wyskakiwal pod obciarzeniem . szkoda kasy lepiej dolorzyc i kopic ful orginal wcale drorzej nie kosztuje chyba ze ngk zrobilo promocje i za darmo oddaje to moze na dojechanie do servicu po orginal zalozyl bym . a nastepnie w pierwszym koszu utopil , gorsze chyba byly champion . a reszta jako tako . ale niestety orginal nawet ma koraliki wiec zawsze mozna powiedziec sprzedajac auto ze to z RPA taki ich znak rozpoznawczy , dobry bajer nie jest zly albo ze autem bmw jezdzil znany raper (czarny) i ponim mam sliczny dresik i lancuszek dal w prezencie (z tabaku )
Opublikowano
kapletny szmelc nawet bym sie na nich nie powiesil bo by sie z tego dziadostwa urwaly , zaplon wyskakiwal pod obciarzeniem . szkoda kasy lepiej dolorzyc i kopic ful orginal wcale drorzej nie kosztuje chyba ze ngk zrobilo promocje i za darmo oddaje to moze na dojechanie do servicu po orginal zalozyl bym . a nastepnie w pierwszym koszu utopil , gorsze chyba byly champion . a reszta jako tako . ale niestety orginal nawet ma koraliki wiec zawsze mozna powiedziec sprzedajac auto ze to z RPA taki ich znak rozpoznawczy , dobry bajer nie jest zly albo ze autem bmw jezdzil znany raper (czarny) i ponim mam sliczny dresik i lancuszek dal w prezencie (z tabaku )

dobrze rozumiem krytykujesz kable ngk??inni je tu zachwalaja :roll:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
jak zalorzysz kable ngk po kapletnej padaczce gdie po dodaju gazu szukales zaplonu po drodze to zeczywiscie mozna chwalic ale jak bys zalozyl po ngk orginaly to bedzie przepasc nawet gdy jedne i drugie sa nowe, jak wezmiesz do reki jedne i drugie to ngk traca myszka taki tani szit do zalatania dziury , od tego elemetu zalerzy praca rowna czy taka sobie , ja mialem te sposobosc miec jedne i drugie to byla kolosalna rorznica . chyba ze sie tak poprawili ale raczej nie sadze . byly ladne niebieskie (o korw...) a nie czarne ten kolor przykol mi owage
Opublikowano
NGK i Beru to najlepsze przewody WN. Dla przykłądu powiem że mój ojciec jeździ 6 lat W124 na kablach NGK i wczoraj na silniku postawiłem kubek z herbatą.