Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosilbym o rozkodowanie nr VIN poniewaz nie wiem o co chodzi, mialem juz to rozkodowane przez pewien warsztat wspolpracujacy z ASO i okazalo sie ze posiadam wersje 193 konna,dziwna sprawa poniewaz auto jest z roku 99 a z tego co wiem to ta wersja zostala wprowadzona od 2000 roku,prosilbym o dokladne rozkodowanie lacznie z wyposarzeniem bo z tego co mi wydrukowano nie wszystko sie zgadza a tym co mam w aucie,np w samochodzie widze czujnik deszczu a w opisie go nie ma.

nr VIN:

WBADP71020GS61350

Z gory dziekuje

Opublikowano

Chassis number GS61350

Vehicle code DP71

Series E39

Model 530d

Body type tourring

Catalog model ECE

Production date 1999 / 06

Engine M57

Transmission Manual

Steering Left

Catalyzer YES

Opublikowano
Chassis number GS61350

Vehicle code DP71

Series E39

Model 530d

Body type tourring

Catalog model ECE

Production date 1999 / 06

Engine M57

Transmission Manual

Steering Left

Catalyzer YES

Następny "znawca"...:mad2: Czy widzisz o co pytał autor postu?? Nie masz co pisać to pisz pamiętnik.

Opublikowano

masz samochód po vinie z połowy 99 r - więc jest niemozliwe żeby była to wersja silnikowa po lifcie.

poza tym czy silnik 194KM/410Nm nie miał symbolu M57N???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
m57n to chyba e60 dopiero

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Następny "znawca"...:mad2: Czy widzisz o co pytał autor postu?? Nie masz co pisać to pisz pamiętnik.

Ja przynajmniej starałem się koledze pomóc - a ty nie wniosłeś niczego oprócz tego, że nabiłeś sobie kolejnego posta - znaFFco

Opublikowano

Ja przynajmniej starałem się koledze pomóc - a ty nie wniosłeś niczego oprócz tego, że nabiłeś sobie kolejnego posta - znaFFco

W jaki sposób? Przytoczę oryginalny post:

"Prosilbym o rozkodowanie nr VIN poniewaz nie wiem o co chodzi, mialem juz to rozkodowane przez pewien warsztat wspolpracujacy z ASO i okazalo sie ze posiadam wersje 193 konna,dziwna sprawa poniewaz auto jest z roku 99 a z tego co wiem to ta wersja zostala wprowadzona od 2000 roku,prosilbym o dokladne rozkodowanie lacznie z wyposarzeniem bo z tego co mi wydrukowano nie wszystko sie zgadza a tym co mam w aucie,np w samochodzie widze czujnik deszczu a w opisie go nie ma."

Podałeś jakąkolwiek informację o wyposażeniu dodatkowym, o które prosił autor?

Piszesz, że sobie nabijam posty? Trochę jestem za stary na takie praktyki i dość rzadko w ogóle piszę gwoli informacji.

@Panfil: Dobrze, choć nie uważam bym był niegrzeczny, tak w tym przypadku jak i innych tutaj. Zauważ proszę, że bardzo często pojawiają się konkretne pytania, a jako odpowiedzi padają truizmy z ogólnodostępnych źródeł, mijające się z oryginalnymi prośbami. To samo tyczy się pytań w stylu "jaki olej do..." po raz tysięczny - nigdy nie widziałem, byście kogokolwiek choć ostrzegli bądź przenieśli topic.

Opublikowano

Podałeś jakąkolwiek informację o wyposażeniu dodatkowym, o które prosił autor?

A czy ty szanowny kolego zawarłeś chodź jedno zdanie o temacie tego postu - czy odpowiedziałeś koledze na postawione przez niego pytanie - otóż nie. Zaatakowałeś tylko innego użytkownika forum - i to bezpodstawnie.

Jeśli nie podobaj a Ci się moje wypowiedzi - nikt nie każe ci ich czytać. Nie chcesz - nie czytasz - tutaj przymusu nie ma szanowny kolego.

Grzeczność wymaga, abyś nie pisał nikomu czy ma pisać posty - czy też pamiętniki.

Tyle odnośnie twego zachowania.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Zauważ proszę, że bardzo często pojawiają się konkretne pytania, a jako odpowiedzi padają truizmy z ogólnodostępnych źródeł, mijające się z oryginalnymi prośbami. To samo tyczy się pytań w stylu "jaki olej do..." po raz tysięczny - nigdy nie widziałem, byście kogokolwiek choć ostrzegli bądź przenieśli topic.

Wg regulaminu tego forum (pkt 9) tylko moderatorzy moga komukolwiek zwracac uwage.

To samo tyczy sie ostrzezen - to moderatorzy decyduja, komu je przyznac, a komu nie.

A jezeli ktos porusza temat, ktory innym jest juz dobrze znany, to przewaznie uzytkownicy forum wklejaja odpowiedniego linka, a temat jest zamykany.

Na tym forum naprawde nie chodzi o to, zeby dawac ludziom 'po uszach', a tylko i wylacznie o to, zeby w miare kulturalnie rozmawiac o BMW.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

... i oto mamy 8 postów i nic bliżej odpowiedzi..

javascript:emoticon(':clap:')

Współczucia bakteriagt

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie nie ma sensu sie dochodzic. Przewaznie kazdy kto sie wypowiada chce pomoc i powinnismy to uszanowac. Wracajac do tematu, e39 w roku 2000 oprocz wzmocnienia silnika przeszly rowniez maly lifting zewnetrzny, miedzy innymi mniejsze, okragle halogeny, biale kierunkowskazy, listwy w kolorze nadwozia. To wszystko posiada i moja Bunia. Ten koles co rozkodowal mi VIN korzystal ze strony www.parts.bmw.group.com ,z tego co wyczytalem na forum z tej strony moga korzystac tylko pracownicy BMW oraz serwisy wspolpracujace z nimi. Wyposazenie , ktore mam z tej strony zgadza sie z tym co jest w samochodzie,ale nie ma tam wszystkiego, np zauwazylem ze mam podgrzewana przednia szybe, co nie zostalo wyszczegolnione w spisie. Musze teraz wymienic wszystkie tarcze hamulcowe oraz klocki i powstaje pytanie, jak je dobrac w sklepie,czy po roku produkcji czyli 1999, w ktorym jak wiemy wersje silnikowe to 184 km ,czy jednak po mocy czyli 193km, jednak to wersja z 2000 roku. A tarcze hamulcowe przednie do obydwu wersji(rowniez wyczytalem na forum) roznia sie srednica. To jest glowny powod tego postu, chcialbym miec 100% pewnosc co do wersji silnikowej. Prosze o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jesli samochod zewnetrznie wyglada jak po lifcie i myslisz, ze nikt za bardzo by sie nie przykladal do zmiany wygladu na poliftingowy, to przychodzi mi do glowy jedna rzecz - moze masz tylko karoserie z 1999 r., natomiast samochod byl skladany w okolicach 09/2000, czyli w czasie, gdy wypuszczono oficjalnie wersje lifting

o ile dobrze pamietam, tarcze do poliftingu maja srednice 324 mm a te przez 298 mm, to pewnie tez jakis sposob na przekonanie sie, albo jeszcze inaczej - jesli masz 324 mm to nie wlozysz kola 15 cali

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gratulacje :) po VINie powinni w takim razie dobrac rowniez np. tarcze

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Dzwonilem przed chwila do ASO do Krakowa. Po podaniu nr VIN okazalo sie ze posiadam mocniejsza wersje czyli 193km. Co wy na to

193Km w 1999 :mrgreen: :mrgreen:

To chyba ASO FSO??Ten silnik wszedł do produkcji 08.2000.

Jedyna możliwość to taka że miał przekładkę ale tego chyba nie mo0żna dojśc po VINIE

Opublikowano
Niestety, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że nie masz silnika 193 hp, tak jak napisał Kruk (po prostu w czerwcu 1999 jeszcze ich nie montowano).
Opublikowano

Witam

Jest jeszcze jedna możliwość oby nie sie nie sprawdziła, że może Twoja Bi eM to szczep :( przyjżyj sie nr nadwozia czasami się to zdaża....

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

O tarcze dzwoniac do ASO nie zapytalem bo o samą moc samochodu musialem sie sporo nagadac zeby mi ja podano. Nie wiem czy to jest szczep ale wedlug VIN-u rok produkcji sie zgadza. Czerwiec 1999 roku o mocy 142kW. Ponizej przedstawiam zdjecie wydruku jaki dostalem z warsztatu wspolpracujacego z ASO. Najwazniejsze podkreslilem (za jakosc zdjecia przepraszam ).

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img146.imageshack.us/img146/2146/20168689rv4.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img176.imageshack.us/img176/3185/80775011qx4.jpg

Jezeli komus to malo to podaje link do postu, w ktorym rowniez poprosilem o rozkodowanie(nick to rowniez bakteriagt). Podane tam parametry zgadzaja sie z tym co jest na zdjeciu.

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=16045&start=60

Jezeli to i tak za malo to prosze sobie samemu zadzwonic do jakiegokolwiek ASO i podac VIN auta,sami sie przekonacie.

I co,nadal uwazacie ze wszytkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to ze problem jaki poruszylem sam sobie wymyslilem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nikt nie skomentowal, chyba kolegow zamurowalo, jednak chyba jest to mozliwe, Bono dzieki za wskazowke, pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat
Opublikowano
Mega, mega ciekawe. BMW wprowadzało nowy model do produkcji ok. wrzesnia i sprzedawało w nastepnym roku kalendarzowym. Nie zdziwłbym się gdyby tój wóz był z września 1999, ale... jest z czerwca :shock: mam kolege w ASO , pogadam z nim po świetach.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
I wszystko jasne ETK dla wszystkich silników w 530d E39 podaje 142KW po prostu taki błąd w tym programie.