Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Tak się zastanawiam czy nie wykupić któregoś z pakietu serwisowego:

- wymiana oluje filtrów, oleju,płynu hamulcowego

na 100tys km/4 lat koszt 4500zł

na 120 tys km/4 lata koszt 6000zł

- wymiana tego co wyżej plus tarcze, klocki, wycieraczki

na 100 tys km/5 lata koszt 8800 zł

na 120 tys km/5 lat koszt 13100zł

- wymian tego co wyżej plus przedłużenie gwarancji

na 100 tys km/4lata koszt 12900zł

na 120 tys km/4 lata koszt 17500zł

Wiem, że część użytkowników E60 ma już spory przebieg. Czy wykupionie któregoś z pakietu ma sens, patrząc na koszt jakie ponosicie. Mówię tu serwisaniu w ASO

Do tej pory mam odniesienie do E90 320d:

Do przebiegu 60 tys km wydałem na serwis 5000 złotych (2 razy serwis olejowy+ filtry, 2 razy kpl klocków p/t, tarcze p/t, płyn hamulcowy)

A jak to wygląda w przypadku E60 530d?

Opublikowano

i ja tez sie przylaczam

wielka szkoda (zeby po imieniu tego nie nazwac), ze nie wystepuje "luzem" przedluzona gwarancja.

Z wydatkami eksploatacyjnymi wszyscy musimy sie liczyc, ale awaria to co innego. A poza tym tarcze/klocki mozemy wiymieniac kiedy chcemy, a w takim pakiecie to nie wiadomo, moga byc awantury pozniej, czy juz cos do wymiany czy moze jeszcze nie.

Opublikowano

Rufio!

tak wyswietla, filtry olej i klocki, tarcz juz nie wyswietla, ale bez jaj, to nie jest sztuczna inteligencja. I sprobuj pojezdzic na filtrze kabinowym 43000km chyba bedzie smrodu troche.

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wg strony bmw:

"Ciesz się nieograniczoną wolnością wraz ze swoim BMW dzięki BMW Service Inclusive. Pakiet usług serwisowych wybrać można w momencie zakupu pojazdu lub podczas pierwszej wizyty w serwisie."

Pozatym proponowano mi po zakupie używanej rocznej BMW zakup któregoś z pakietów.

Opublikowano

ooo, to cool.

Tylko trzeba sie powaznie zastanowic co wybrac, najrozsadniej w/g mnie pakiet + gwarancja. W serwise twierdza, ze pakiet sie oplaca przy przebiegach 35 000 km rocznie i wiecej.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano
Powiem tyle że nie brał bym , a jezeli to podstawowy pakiet , a to dlatego bo u nas w polsze serwisy i tak nie robia za gube pieniądze to co powinny , a "za darmo" to będziesz miał co najwyżej samochód umyty w ASO , ja tego nie kupuje / a biore każde nowe oprócz 525d/bo szkoda czasu i pieniędzy na polskie ASO typu bawaria , fus no ichncape /czy jakoś tak/ jeszcze bo nie biorą dużej kasy i kradną , ale generalnie nie polecam