Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moje swiezo sprowadzone z DE e-39 530d jest jeszcze na niemieckich tablicach celnych, jeszcze z tydzien tak postoi. Zamontowalem bear-lock na skrzynie i blokady zaplonu : chipową (via radio) oraz sensorową. Czy Waszym zdaniem to wystarczy by nie trzymać auta na parkingu strzeżonym do czasu rejestracji w kraju i ubezpieczenia AC. Dodam ze mieszkam we Wrocławiu... a tak w ogóle czy złodzieje przerzucili sie na nowsze budy czy kradna i e39 chocby i na czesci ?

pozdr

konrad

Opublikowano
nie kombinuj i trzymaj na strzeżonym (ja tak robię) - i nie ukradną (?) i nie obiją

najchetniej bym tak zrobił ale doba na strzeżonym kosztuje u koło mnie 30,- . Dałem spokój.

Tony - zablokowalem zaplon po stacyjce, sa to dwie oddzielne blokady. Najchetniej dolozylbym elektrozawor na pompie paliwa ale nie znam kogos kto by mi to zrobił...;(((

k.

Opublikowano

złodzieje generlanie mniej kradną BMW

moze dlatego że sporo aut na części przyjeżdza z UK

ale Ci powiem że bałbym się na próbnych DE stawiać auto,

nie lepiej się dogadać z parkingowym i napewno wynegocjujesz lepszą cene i pośpisz spokojnie

a póxniej rejestracja + AC i mozna sobie te zabezpieczenia olać...

do wartosci 50 tyś Ubezpieczylowi wystarcza 1 zabezpieczenie

choćby w postaci fabrycznego immo...

Opublikowano
nie kombinuj i trzymaj na strzeżonym (ja tak robię) - i nie ukradną (?) i nie obiją

najchetniej bym tak zrobił ale doba na strzeżonym kosztuje u koło mnie 30,- . Dałem spokój.

Nie stać Cię na tydzień-dwa na parkingu? To po co kupujesz BMW? I po co zakładasz temat?

PawełH
Opublikowano

Możesz ubezpieczyć auto, nie mając jeszcze tablic polskich. Ubezpieczą po nr VIN, a jak zarejestujesz auto to podjedziesz do ubezpieczalni i wpiszą nr rej. - najlepsze rozwiązanie!!

żadne zabezpieczenie mechaniczne/elektroniczne nie da Ci gwarancji, zawsze mogą na lawete wciągnąć lub na światłach Cię wysadzą!

Co do zabezpieczęń polcam lokalizację GPS, sprawda się bdb.

p.s. Jak nie masz 30zł na parking... to dopiero zapłaczesz jak na stacje podjedziesz!!!! :twisted:

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
moje swiezo sprowadzone z DE e-39 530d jest jeszcze na niemieckich tablicach celnych, jeszcze z tydzien tak postoi. Zamontowalem bear-lock na skrzynie i blokady zaplonu : chipową (via radio) oraz sensorową. Czy Waszym zdaniem to wystarczy by nie trzymać auta na parkingu strzeżonym do czasu rejestracji w kraju i ubezpieczenia AC. Dodam ze mieszkam we Wrocławiu... a tak w ogóle czy złodzieje przerzucili sie na nowsze budy czy kradna i e39 chocby i na czesci ?

pozdr

konrad

witam ile placiles za bear -lock? ( zakup + robocizna)

Opublikowano

witam ile placiles za bear -lock? ( zakup + robocizna)

600z montażem, róg akacjowej i wisniowej we wrocku.

Co ciekawe po zalozeniu wsyzsktich zabezpieczen odkrylem wczoraj ze nie działa mi klimatronic, nic nie wieje ani nie chłodzi/grzeje. Co montazysci mogli namieszac? nie podpieli jakiejs złączki?

Co do parkingu - stać mnie oczywiscie na 300-500zeta na parking strzezony na te parenascie dni ale pytam bardziej przyszlosciowo - czy jesli np zlodziej zobaczy znaczek bear-lock'a to czy raczej ominie wóz itd.. w koncu nie jest to e60 ani nic megadrogiego...

Busaart: ubezpieczenie po VIN kosztuje 1200 na 2 tygodnie. Juz wystarczająco wydalem na auto, oplaty i alarmy ;))

k.

• Członkowie klubu
Opublikowano
czy jesli np zlodziej zobaczy znaczek bear-lock'a to czy raczej ominie wóz itd..

Jak zobaczy znaczek to tak jakbyś mu otworzył drzwi, po jaką cholerę Wy jeszcze wskazujecie złodziejom co na nich czeka w środku :nienie: ? Przecież żaden "fachowiec" nie bierze auta na gorąco - chyba że jest okazja - tylko po długich przygotowaniach. A jeśli jeszcze się afiszujecie zabezpieczeniami .... :duh: Jeśli już chcecie obklejać sobie autka to proponuje nakleić fałszywe oznaczenia, przygotuje sie na coś innego i zonk :norty:

Opublikowano
proponuje nakleić fałszywe oznaczenia, przygotuje sie na coś innego i zonk :norty:

Bardzo ciekawa teoria :cool2: Podoba mi się :mrgreen:

Opublikowano

voshon ma rację. Z resztą dobry gosciu z warsztatu gdzie montują zabezpieczenia sam powinien Ci powiedzieć żebyś nie naklejał żadnych firmowych oznaczeń bo od razu podajesz co masz. Prawdę powiedziawszy słyszałem że fachowcy potrafią rozpoznać alarm po częstotliwości migania diody :8)

Co do zabezpieczeń to tak już jest z BMW, że im nowsze tym bardziej się chłopaki boją zakładać cokolwiek bo cytuję: "to są wredne auta" :lol: sam szukałem trochę a byle komu nie chciałem oddać w ręce samochodu do roboty. Także jak już dajesz komuś swoje autko to upewnij się że wie co będzie robił , bo inaczej będziesz miał takie kwiatki jak nie działające urządzenia w aucie lub co gorzej jakieś błędy tudzież nie odpalisz auta wogóle :cry:

Co do parkingu to nie wiem czemu tak drogo żądają u mnie za miesiąc jest ~130 zeta.

Pozdrawiam!