Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum znalazłem wiele wątków na ten temat ale nie doszukałem się w nich odpowiedzi na mój problem.

Chodzi o to że od jakiegoś czasu być może jest to związane z wymianą akumulatora, podczas przekręcania stacyjki w położenie 2 nie pojawia sie kontrolka "check" na panelu wskaźników, na komputerze wyświetla sie "check control ok", kiedy chce zrobić jakiś test i np wypnę czujnik poziomu płynu spryskiwacza nadal jest OK. Po prostu nie reaguje na błędy i dla niego jest cały czas OK :/

W czym może tkwić problem ?

Opublikowano
Na forum znalazłem wiele wątków na ten temat ale nie doszukałem się w nich odpowiedzi na mój problem.

Chodzi o to że od jakiegoś czasu być może jest to związane z wymianą akumulatora, podczas przekręcania stacyjki w położenie 2 nie pojawia sie kontrolka "check" na panelu wskaźników, na komputerze wyświetla sie "check control ok", kiedy chce zrobić jakiś test i np wypnę czujnik poziomu płynu spryskiwacza nadal jest OK. Po prostu nie reaguje na błędy i dla niego jest cały czas OK :/

W czym może tkwić problem ?

powtarzasz temat...wczoraj pisales :doh:

Opublikowano
Wypinałem i też zero reakcji, i najdziwniejsze jest brak podświetlenia kontrolki check, bo z tego co czytałem to powinna sie zapalac przy zapłonie i po chwili gasnąc jak jest wszystko ok a tak nie jest. Jest jakiś bezpiecznik tego modułu czy przekaźnik który mógł strzelic ?
Opublikowano
Wypinałem i też zero reakcji, i najdziwniejsze jest brak podświetlenia kontrolki check, bo z tego co czytałem to powinna sie zapalac przy zapłonie i po chwili gasnąc jak jest wszystko ok a tak nie jest. Jest jakiś bezpiecznik tego modułu czy przekaźnik który mógł strzelic ?

moze poszla zarowka...sprawdz jeszcze czy nie masz gdzies wilgoci np.przy komp. lub sprubuj jeszcze raz odpiac aku.na dluzej...moze sie zawiesil :?: moga byc rozne przyczyny :duh:

Opublikowano
A gdzie jest umiejscowiony sterownik główny (komputer) i moduł check control ? Wypnę je i posprawdzam styki. Spróbuj tez zewrzeć klamry akumulatora, podobno tak sie resetuje komputer.
Opublikowano

A ja mam pytanie troszke z innej beczki. Poprzednio mialem produkt japonski :D - mazda 323f, z bmw do tej pory nie mialem do czynienia.

Nie mam komputera pokladowego ale pod swiatlo na zegarach widac ze jest tam kontrolka CHECK CONTROL... powinna sie ona palic przy przekreconym zaplonie czy jesli nie mam komputera pokladowego kontrolka wogole nie dziala?

Opublikowano
Rozeznałem troche temat i wiem ze kontrolka "check" z licznika nie zapala się po przekręceniu stacyjki w pozycje 2 chyba że mamy usterkę nie zapala się również na teście zegarów. A co do kontrolki z płynu hamulcowego to ta u góry jest połączona z inną kontrolką od hamulców na liczniku i nie współdziała z check control wiec gdzie jest czujnik płynu hamulcowego za checka ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ja mam ten sam problem co palermos to znaczy, gdy kupiłem auto uważnie oberwowałem wszstkie kontorlki i ta kontrolka "check" paliła się przez jakieś 3-5 sekundy i gasła... Było wszstko wporządku, ale gdy wróciłem nią do polski (przejechałem ponad 400km) i zrobiłem test zegarów już zgasła :duh: i nie pali się teraz wogóle :(. Nie wiem czego może być przyczyna, sprawdzałem bezpieczniki są całe. Może restart kompa albo podłączenie do komputra i usunięcie tego błędu pomoże coś?
Opublikowano
No to jak nie świeci to zacznij od żarówki mogla się przepalić.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...