Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.mam nastepujacy problem w mojej e34 touring. otoz nie otwiera mi sie wogole szyberdach (dodam ze dzisiaj dzialal i nagle przestal).jest w pozycji zamknietej - jak przesuwam wlacznik szyberka do przodu lub do tylu to brak jakiejkolwiek reakcji, a gdy wcisne go (domykanie) to slychac cykniecie w silniczkach.dodam jeszcze ze przed usterka szyber dzialal strasznie powoli - tak jakby sie zacieral.chcialbym sprobowac nasmarowac prowadnice ale nie mam sie jak do nich dostac - czy jest mozliwosc otwarcia szyberka jakos recznie???

PS. OPCJI :search: użylem wielokrotnie jednak nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.prosze o pomoc.

Opublikowano
wiec udalo sie - zrobilem "reset" szyberdachu - przez 30sek trzymalem wcisniety przycisk szyberdachu - zaczal sie otwierac - po otwarciu dokladne czyszczenie prowadnic, WD-40 i jazda szyberkiem w przod i tył i sie rozchulał.jeszcze trzeba bedzie dac jakiegos smaru na prowadnice ale ogolnie naprawe uznaje za udaną - może się to komuś przyda.pozdrawiam.
Opublikowano

Tez tak mialem, prawie za kazdym razem jak odpinam akumulator to sie szyber blokuje. Niestety dopiero teraz zobaczylem twojego posta.

Pozdro

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
mam problem z szyberkiem, nie otwiera się. działał normalnie do momentu gdu odłączyłem klemy. w tej chwili nie dziala. jak wcisne przyciesk centraqlnie to cos jakby probowalo sie ruszyc slychac delikatne stuniecie natowmiast do przodu i do tylu nie dziala. czy musze go jakos zresetowac, czy resetuje sie tak ze przytrymuje sie przycisk przez 30 sekund, prosze o pomoc, z gory dzieki. pozdrawiam
Opublikowano

U mnie chyba coś jest nie tak z tym szyberkiem.

Robiłem reset tak jak pisaliście i nic się nie dzieje. Tzn. niby coś się tam dzieje tak jak by chciał się otworzyć ale nie może.

Przy próbie otwarcia dzieje się tylko tyle...

Przedni się uchyla, podsufitka w tylnej części podsuwa się do góry a zewnętrzne poszycie tylnego opada przodem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

:twisted: Witam :twisted:

Odświeżę temat, bo nie uporałem się jeszcze z moim szyberdaszkiem i raczej sam sobie z nim nie poradzę.

Naprawiał może już ktoś z was ten wynalazek i może mi udzielić kilku cennych rad :?: Albo może ma ktoś jakiś namiar na warsztat który się w tym specjalizuję. :?:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich

Ja tez walczylem z szyberdachem, trzeba sprawdzic czy po wcisnieciu przycisku dochodzi napiecie do silniczka, podwojny szyberdach ma system bezpieczenstwa, jezeli silniczki maja ciezko to jest rozlaczane zasilanie, mozna podlaczyc zasilanie bezposrednio z akumulatora i sprobowac go ruszyc, jak nic nie da to trzeba wyjac silniczki, zdjac podsufitki i sprobowac go ruszyc recznie jak nie sa zerwane suwnice to mozna go rozruszac a potem przesmarowac, ja tak mialem

pozdr