Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam sposobu na odtwarzanie mp3 w moim aucie. Znalazłem, między innymi dzieki temu forum, specjalny adapter, który taką możliwość daje. Nazywa się to dokładnie iPod Adapter Digital Interface BMW i można to zakupić w Stanach na ebay'u.

http://cgi.ebay.com/iPod-Adapter-Digital-Interface-BMW-Mini-Rover-BMWI_W0QQitemZ180187056142QQihZ008QQcategoryZ60208QQtcZphotoQQcmdZViewItem

Wydaję się to najlepszym wyjściem i najtańszym - niecałe 250zł. Ponoć można obsługiwać ipoda zarówno z radia jak i z kierownicy.

Teraz pytanie. Żeby to podłączyć wystarczy mieć radio z możlwiośią podpięcia zmieniarki czy może trzeba mieć do tego zmienarke? Jak to jest?

Czy ktoś zaopatrzył sie w takie cudo? Działa tak jak zapewnia producent? Czy jest jakiś problem z zakupem tego z USA? Chodzi mi o to czy nie będzie trzeba zapłacić jakiegoś cła i jeździć po urzędach celnych.

Opublikowano
Hej! Ja mam coś takiego! Ale nie kupiłem tego w USA tylko u nas. Mogę podać linka. A jak działa? Wyśmienicie! Sterowanie z kierownicy i wyświatlanie na głównym kompie! Obsługuje w wygodny sposób playlisty z ipoda. Musisz mieć do tego radio z wyjściem na zmieniarkę, bo to podłączasz zamiast zmieniarki. Aha a cena u nas ok 600 zł! ale polecam bo nie ma lepszego rozwiazania na ipoda!
Opublikowano

Wychodzi na to, że bardzoej opłaca mi się zmienić mojego kaseciaka na innego, który obsługuje zmieniarke i kupić wspomniane urządzonko niż szukać radia cd. Koszty prawie takie same, a fuknjonalność DUŻO lepsza.

Poproszę w takim razie o link do tej strony. Najlepiej podaj go na forum, być może komuś jeszcze sie przyda.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
rakoo, w ktorym miejscu podlaczasz to pod zmieniarke? przy wyjsciu z radia, czy przy zmieniarce? mozna to samemu zrobic (chodzi o osobe bez zaciecia do tego typu majsterkowania), czy raczej to robota dla "fachowca"?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

kupisz to tu:

http://www.navisys.pl/sklep/product_info.php?products_id=477

Oczywiście że sam to zamontujesz. Podłączasz kabelki pod radio (radio musisz wyjąć, ale to proste), odłączając zmieniarkę, do wszystkiego masz instrukcje, oraz podstawke do ipoda. Urządzenie ma własne oprogramowanie i wiele ustawień, niestety u mnie brak polskiego jęz, choć nie potrzebuję. Mam to z 8 mscy i zadnych problemów i do 3,5 tys MP 3 pod ręką!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzieki za linka! ja mam navi, mam nadzieje, ze z wyciagniem tego nie ma problemu, podobnie jak z radiem

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 5 lat później...
  • Zarejestrowani
Opublikowano