Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem fajną E38. 740 (4.4), 1996, xenon, skóry itd.

Ładnie utrzymana, cena do dogadania... i niespodzianka...

http://img46.exs.cx/img46/8425/alejaja1iu.jpg

NAVI i manualna klima... Jak sobie pomyśle o Niemiaszku, który to zamówił to mi ręce opadają... (plus tylko taki, że nie padną wyświetlacze co w E38 często występuje) :lol:

Edytowane przez Bartek
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
widok na ekranie raczej odstrasza od zakupu, wyobraźcie sobie taką sytuację - jedziecie autkiem a tu nagle się sejm włącza. Normalnie potem to latarnia/drzewo :twisted:
Opublikowano

NAVI i manualna klima... Jak sobie pomyśle o Niemiaszku, który to zamówił to mi ręce opadają... (plus tylko taki, że nie padną wyświetlacze co w E38 często występuje) :lol:

No lipa z ta klima :shock: . Od razu parę tyś mniej za ten błąd :!: :D

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Ja to sobie mogę zrobić samemu. Też profesjonalnie i tanio. Chodzi mi tylko o mentalność ludzi. (Lepszy był Mercedes W140... bez klimy. Widziałem!!!).
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Beznadziejna ta E38...bez climatronica to lipne auto...Nie wiem po co komu tv jak nie ma klimy porządnej:)...Ale to zależy w sumie od kierowcy co on woli...

Ja kiedyś widziałem W140 bez klimy i skóry to faktycznie jest śmieszne w tej kalsie aut....

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

każdy niby ma w wozie to co chciał, przynajmniej w takim jak 7ka.

To tak jak z gazem - co kto lubi/chce/na co go stać, ale w limuzynach tej klasy to się kłóci - taka jest moja subiektywna opinia. A co do wyposażenia to może pierwszy właściciel lubi bajerki typu TV, ale nie stać było go na klimatronic? Nie wiadomo

Opublikowano
najlepszy myk to był e38 - nie wiem jak wyposażony, ale za to na gaz...

:think:

Ja mam E38 na gaz i wcale nie czuję ujmy - na drodze i tak nikt o tym nie wie, komfortu wcale nie jest mniej, za mną nikt nie wyczuje zapachu gazu (nieraz wąchałem ;) ) i najczęściej ciężko jest wyczuć, na czym w danej chwili "pali". A nawet więcej, ciesze się, że koszty paliwa mam na poziomie samochodu kompaktowego, a komfort ... a na dodatek każdy jest zainteresowany instalacją na wtrysku ...

Co innego LPG II generacji w E38, czy E39 - to jest już "obciach" ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
masz rację, dobra instalacja gazowa może być plusem, ale jeszcze niewiele aut jeździ na najnowszych rozwiązaniach, często starają się przyoszczędzić maksymalnie i instalują tanie i awaryjne ustrojstwa. A wracając do tematu, to to TV mogło być dołożone później.
Opublikowano
ja mam E34 TDS`a z pelnym wyposazeniem klima,automat,skora i uwaga.....szyby na korbki jak z tylu tak i z przodu :D kogos bylo stac na skore a juz na elektryke zabraklo pieniazkow...
Opublikowano

Ogólnie BMW mają bardzo różne wyposażenia. Można mieć klimę, skóre i korbung manual na drzwiach :lol: ...

Trochę to dla mnie dziwne i nie widzę w tym racjonalnego wytłumaczenia...

Ciekawe czy są w ogóle E38 bez klimy? :lol:

E39 widziałem już kilka tak samo jak MB 140 w manualu :mad2: ...

Klijent nasz pan... chce S- kę bez klimy? Prońcie bardzo :P

Co do E38 od której się zaczęło to myślę, że idzie to przeżyć... może Helmut lubi kręcić a nie pikać niebiesko czerwonymi klawiszami :lol: ? Może na lato ma Cabrio, motocykl i 7- ką w ogóle nie jeździł podczas upałów?

A może poprostu jakiś Polak po sprowadzeniu dołożył sobie ekran NAVI z TV którego nie było w aucie wychodzącym z fabryki w De?

Powodów może być wiele ... :D

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano

E38 bez klimy nie ma, E39 - są.

Takie E38 jak powyżej, z pokrętłami, dość często występuje, ale raczej rzadko w połączeniu z navi/TV.

Różne dziwne zestawienia wyposażenia w BMW widziałem. Np. w E38 widziałem też zestawienie - dość ładnie wyposażony, też z Navi i paroma innymi bajerami, a fotele w welurze i ręczną regulacją ...

Wyposażenie bardzo dużo zmienia, można zobaczyć pierwszy raz jakiś model samochodu w standardzie i się zniechęcić, a ktoś inny zobaczy z full wyposażeniem i będzie zachwycony. Np. mój "poprzedni" Renault Safrane - w standardzie, naprawdę nic ciekawego nie prezentuje - porównywalny do Laguny, ale !. Trzeba się dokładnie przyjżeć i jest trochę "ukrytych" bajerów, a 2. w bogatym wyposażeniu robi wrażenie - ja właśnie taki miałem ;) i wielu rzeczy nie można spotkać nawet w E38, czy E65 (albo bardzo rzadko)

Podobnie w reklamach, czy prospektach - są praktycznie zawsze pokazywane, dobrze wyposażone modele. Nieraz mi się podoba (a raczej odwrotnie) - reklama samochodu z super wyposażeniem i bajerami (np. "szklany dach", automatyczne to i tamto), a potem cena np. 30 tys, ale oczywiście "gołego", bo ten pokazywany w reklamie to jest za 50 tys ...

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Z ta kilma to mozna to w pewien sposob wytlumaczyc - niektore osoby nie lubia/ sa uczulone na klimatyzacje, wiec jesli maja mozliwosc, to jej nie zamawiaja. Mam kumpele, nosi szkla kontaktowe i mowi, ze klimatyzacja jej bardzo przeszkadza.

Z drugiej strony ja lubie klime i gdybym nie mial elektryki, nie stanowiloby to dla mnie jakiegos szczegolnego problemu.

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
Na 99% stawiam, że ktoś sobie dołożył TV i NAVI. Jak ktoś dzwoni to ful wypas. Kiedyś bez TV był ful wypas, ale teraz ludzie maja duży wybór aut i zaczynają "przebierać" patrzą i jak widzą TV to mówią ful wypas.
Opublikowano

Z tymi szybami i klima to moze byc tez kwestai wiary - znam i Polakow i Helmutów, którzy za żądne skarby nie chcą mieć elektryki, a to ze sie psuje, a to ze sie bez akumulatora nie zamknie szyby, a to że klimatronik nie zawsze dobrze dobiera tempearture, np jak slonce swieci w zimie, lub ogolnie, że w czasie jazdy latwiej jest pokrecic niz pociskac.... Argumentow sporo byc moze. Np w VW T4 nie zamaia sie ponoc centralnego, bo i tak sie zepsuje, i sobie niemiaszki dokladaj juz innych producentow.

Sa tez tacym co nie kupia za nic skory - a to ze ekologia, a to ze w tylek zimno / lub goraco, a to ze sie brudzi (akurat jest odwrotnie), a to ze to szpan tylko i nie wypada itp,

A co do tej Beci to mnie akurat nie podoba sie zestawienie TV i kasetowego magnetofonu - to jet dopiero dziwne i dla mnie by wystarczylo by ja zostawic w spokoju. Tak wiec sa gusta i gusciki.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano
... A co do tej Beci to mnie akurat nie podoba sie zestawienie TV i kasetowego magnetofonu - to jet dopiero dziwne i dla mnie by wystarczylo by ja zostawic w spokoju. Tak wiec sa gusta i gusciki.

W modelach E38 do roku 2000, były tylko i wyłącznie kasetowe magnetofony w kabinie (choćby nie wiem w jakim bogatym wyposażeniu), można było mieć ewentualnie zmieniarkę CD w bagażniku. Pod koniec 2000 roku można było mieć "kaeciaka lub CD albo MD w kabinie, ale to była duża rzadkość.

W przypadku E39 jest podobnie tylko, że "przełomową" datą był '98.

Stronka

Opublikowano

"Stare" navi było tylko i wyłącznie z magnetofonem (do 9/2000) w E39 i E38. Nowe Navi ("duże", "panorama", 16:9) jest z CD lub MD lub magnetofonem, ale ze 90% było z magnetofonem.

A co do CD (bez navi) w E39 to fakt - przeoczyłem - CD mogło być montowane od początku tej serii (E39).

Stronka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Mam podobną sytuacje i tu pytanie czy wystarczy zmienic sterowanie na klimatronik czy trzeba cos jeszcze ?
Opublikowano
Cała jednostka wentylacji/klimatyzacji jest inna w jednej i drugiej wersji.

Stronka

Opublikowano
a gdzie jest ta jednostka? jakis dodatkowy moduł? w eba nie ma info na ten temat
Opublikowano

A tak wogole to panowie czy ktos z was widzial bmw E-38 , E-39full wypas podkreslam FULL WYPAS , podejrzewam ze podobnie jak ja przy zakupie nie jeden z nas sie zawiodl :( dzwonisz do goscia mowi full wypas a przyjezdzasz patrzysz a tu ... i jestes :evil: .

Co do wyposazenia w bmw to jest jednak roznie , tak weic widzieliscie FULL WYPAS , ale nie w salonie :D