Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teraz nowa historia.

Zamawiałem przez telefon. 730 '90 198ps bla,bla

- Cena

- 140pln

- Takie tanie, proszę sprowadzać.

Dzwonię w piątek.

Będą w sobotę, około 10-tej.

Sobota (10-ta, pojechałem odebrać) - niestety, kurier się spóźnił, ale zadzwonię (mówi sprzedawca, jak będą).

12:15 - dzwoni: są. Jadę (żony KA, bo BMW rozebrane).

Odbieram, płacę (zonk nr 1 155 pln, ale co tam i tak tanio).

W domu wyciągam z pudełka - ojej trochę inne (brak fajek do kupółki (czyli nie założę osłony) i nie ma pierścienia indukcyjnego (ipulse sensor).

Jadę do sprzedawcy.

Odp: proszę przyjechać za 0.5h. Ja spokój (dopiero trzeci raz u niego byłem w tym dniu).

Jestem o 13:00.

Oglądamy, patrzymy, katalogi, wizja lokalna (z podniesiona maską, gapiów jak w programie o gotowaniu). NIE PASUJĄ. Może zamówić NGK (wiem, dobra firma) za 420 pln. (no nie [BAD] przed świętami, przecie muszę kupić prezenty, a córka nie uwierzy, że te kable to dla niej :-) ).

I zrodzilo się pytanie. Gdzie jest przykręcona końcówka impulse sensor'a ?

pozdr

Mariusz

Praktycznie to już DESPERADO, bo mi te szarpanie na jałowych nerwy zszarpie.

Opublikowano
ja kupilem niedawno przewony firmy Sentech z rdzeniem ferrytowym, bardzo dobre kable za przyzwoita cene, mi zalatwial kolega to mialem troche taniej, ale w sklepie kosztuja kolo 220 zl, ma pierwszy rzut oka widac ze sa porzadnie zrobione i z dobrych komponentow a nie jakas chinska tandeta, a i mam jeszcze 2 lata gwarancji
e38 m62
Opublikowano
ja kupilem niedawno przewony firmy Sentech z rdzeniem ferrytowym, bardzo dobre kable za przyzwoita cene, mi zalatwial kolega to mialem troche taniej, ale w sklepie kosztuja kolo 220 zl, ma pierwszy rzut oka widac ze sa porzadnie zrobione i z dobrych komponentow a nie jakas chinska tandeta, a i mam jeszcze 2 lata gwarancji

Nie wiem, czy czytałeś do końca ?

Gdzie przykręciłeś końcówkę impulse sensor'a ?

Bo ja kupię te NGK tak czy siak.

pozdr

Mariusz

Opublikowano
mechanik mi wymienial przewody wiec ci nie powiem, a chcialem ci powiedziec ze sa tez inne marki ktore robia sprzet dobrej klasy ale za mniejsze pieniadze
e38 m62
Opublikowano
czujnika fazy sie nie przykręca, po prostu przewleka się przez niego przewód WN od świecy 6-go cylindra(warunek - fajka musi być demontowalna)
Opublikowano
po prostu przewleka się przez niego przewód ...fajka musi być demontowalna...

W przypadku moich kabli NKG, na szczęście tak było.

Ja też miałem zafundowane zaskoczenie, gdy po kupieniu NGK (chyba 325zł) okazało się, że czegoś tam brakuje... oczywiście impulse sensor’a.

Pierwsze chwile wykorzystałem na przypomnienie sobie łaciny (w ciągu 10 minut dawka całotygodniowa), a potem zauważyłem, że fajki NGK da się rozmontować i zamontować z powrotem – dzięki temu przełożyłem końcówkę czujnika.

Oczywiście, żałuję dotąd, że nie dodali nowego impulse s., bo stary wygląda na trochę, hmm... za bardzo w pobliżu terminu przydatności (kruchy plastik końcówki).

Prędzej czy później kupię pojedynczy kabel z sensorem w ASO (szkoda, że cena podobna, albo wyższa w porównaniu do kompletu NKG)

Pozdrawiam

P.S. Ale też przypominam sobie, że ktoś pisał na forum o komplecie NGK w wersji z czujnikiem.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png