Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak jest zimno to ciezko wchodza mi biegi i skrzynia wyje na 2-ce i 3-ce, jak silnik sie nagrzeje to jest juz dobrze, napiszcie prosze jak moza na to zaradzic, juz nie mowiac o tym ze czaem jak puszczam sprzeglo to slychac straszny jazgot dobiegajacy ze skrzyni lub sprzegla.

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe

Opublikowano

ale troche ciezej niz na cieplym silniku biegi maja prawo wchodzic???

bo u mnie tez na zimnynm ciezej wchodza chociaz nic nie wyje ani nie jazgocze. moze jedynie jak wcisne sprzeglo na postoju to slychac delikatny szum- podobno lozysko :?:

Opublikowano
ale troche ciezej niz na cieplym silniku biegi maja prawo wchodzic???

bo u mnie tez na zimnynm ciezej wchodza chociaz nic nie wyje ani nie jazgocze. moze jedynie jak wcisne sprzeglo na postoju to slychac delikatny szum- podobno lozysko :?:

tolo zajmij sie tym lozyskiem bo jak nie zmienisz zamin sie zatrze to bedziesz mial procz lozyska jeszcze docisk do wymiany wiem to z wlasnego doswiadczenia

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
a to ze ciezko chodza biegi moze byc przez olej a takrze synchronizator lub moze zaciera sie ktoras z prowadnic

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
na jaki olej zmienic chodzi mi o specyfikacje, lepkosc itd

ATF Dexron 3 producent wg. uznania :wink:

1 litr powinien spokojnie wystarczyć.....kosztuje coś ok 20 PLN