Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chodzi mi o to czy na tym zdjeciu jest gdzies filtr pyłkowy, kabionowy. Wyciagnołem schowek i zobaczyłm to co na fotce.Chodzi mi o ten filtr bo chce sprawdzaic czy jesdt ok bo mi szyby paruja.

http://img142.imageshack.us/img142/4051/dscn0400px9.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zeby sie do niego dostac wyjmij ten czarny plastikowy nawiem na nogi, ktory masz na pierwszym planie na zdjeciu. I wyjmij ta kostke do ktroej dochodza przewody z gory i z dolu (po lewej stronie zdjecia).

Zaraz za dmuchawa powinien byc okragly zamek od filtra kabinowego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie moge zdjac tej kostki gdzie i jak podwazyc zeby nie uszkodzic

Ja jak wymieniam filtr to nie odpinam kostki, tylko zdejmuję cały ten moduł do którego wchodzi - da się go na tyle odchylić, że filtr przejdzie. Chyba, że w compakcie jest inaczej, bo widzę, że masz tego znacznie więcej niż ja za schowkiem.

Opublikowano
w moim compact'cie ten filtr wymienia sie otwierajac maske i odkrecajac kratke ktora znajduje sie na podszybiu,a moj compact nie jest robiony na specjalne zamowienie wiec prawdopodobnie u ciebie bedzie tak samo,i nie trzeba schowkow rozkrecac itp itd
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
Za schowkiem nic nie ma.Sciągałem kratke, potem odkreciłem dwie sruby i tez nic nie ma.Zadny dziur na filtry.Teraz to juz sam nie wiem o co chodzi.
Opublikowano
eee daj sobie spokoj ze schowkiem.otworz maske ,zdejmij uszczelke z tej kratki na srodku podszybia ,odkrec kratke,wyciagnij ja i gleboko tam masz filtr kabinowy prawdopodobnie w dwoch czesciach (2 kwadraty)
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
masz klime czy nie ?

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano
odrecałem i tam nic nie ma.Na pewno.Dzwoniłem do auto klimy i mówili ze jest on miedzy kierowca a pasazerem tak posrodku
Opublikowano
no jest miedzy kierowca a pasazerem ale od zewnatrz,najlepiej jakbys zrobil foty co odkrecales bo moze sie nie dogadalismy?ja mam compacta z klima i mam ten filtr w tym miejscu co mowie wiec dziwne zebys mial miec gdzie indziej, no chyba ze wogole go tam nie bylo od dawna??
Opublikowano
no wiec mowie ze ma na podszybiu bo klimatronika nie ma gdyz nie wychodzily wersje compact z klimatyzacja automatyczna
Opublikowano
Dla każdej klimatyzacji filtr jest za nagrzewnicą - za schowkiem. Też nie mam klimatronika, a manual, a tam mam. Jak nie ma to może ktoś wyjął i tak zostawił.

ale wziales pod uwage ze chodzi o bmw compact?

Opublikowano
Dla każdej klimatyzacji filtr jest za nagrzewnicą - za schowkiem. Też nie mam klimatronika, a manual, a tam mam. Jak nie ma to może ktoś wyjął i tak zostawił.

ale wziales pod uwage ze chodzi o bmw compact?

Masz rację - w compakcie musieli zrobić inaczej :lol: - do klimy też są dwa filtry - a stąd wniosek, że są w podszybiu.

O http://www.czescidobmw.pl/index.php?cPath=34_114_118_2178_2292