Skocz do zawartości

Jak rozumiec wskaznik paliwa w 1.8i ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanko, Jak rozumiec wskaznik paliwa tzn wskaznik mam podzielony na 4 czesci tzn 0,15,30,45,60, i jak go rozumiec zaluzmy ze wskazowka jest na 30 to ile litrow jest paliwa w baku? Bo nieraz wskazowke mam prawie na 0 tankuje za 100zl(ok22l) i wskazowka wskazuje 30.

I druga sprawa jak rozumiec rezerwe. Jak zapali mi sie juz to pole od rezerwy to ile mniej wiecej jest paliwa w baku?? :modlitwa:

Opublikowano

Ja traktuję wskazania wskaźnika z dozą tolerancji na 2, 3 litry w którąś stronę. Niestety nie wiem ile jest w rezerwie (staram się na niej nie jeździć-z różnym skutkiem :mrgreen: ).

Ktoś kiedyś pisał, że wskaźnik paliwa w bodajże e36 był czasami mało dokładny. Ile w tym prawdy... Mi pokazuję dobrze.

Opublikowano
jesli ci wskoczy rezerwa czyli znaczy ze masz jeszcze ok.10L zatankujesz za te przykladowe 100zł cztyli 22L to juz jest ok.30L i wskaznik pokazuje jak trzeba:) W kazdym aucie jest tak ze na rezerwie zrobisz jeszcze ok.100km (z wlasnego doswiadczenia wiem,z roznymi skutkami) :lol:
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam. Mam takie pytanko, Jak rozumiec wskaznik paliwa tzn wskaznik mam podzielony na 4 czesci tzn 0,15,30,45,60, i jak go rozumiec

A jak mozna zrozumieć :?: Producent nie był humanistą :lol:

Jeśli jest coś nie tak, to nie doszukuj się błędu w cyferkach na blacie, tylko w pływaku i innych ustrojstwach.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

yhy..czyli 0,15,30,45,60 na wskazniku to litry i jak sie zapali rezerwa to ok 8 l jeszcze jest w baku...

Wielkie dzieki.... :mrgreen: