Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, moze ktos mi pomoze bo mam problemik, bmw 520 24v 92r , stoi mi na dworze bo nie ma gdzie, ale rano przychodze pale maszyne i jade, wczoraj bylo troche inaczej.. zapalilem wyjechalem, jade silnik zlapal jakiegos mula, wiec dodalem mu gazu,chwile pozniej chodzil juz na 5 garow, za chwile juz chyba na 4 , strzelal kichal, przegazowywanie nic nie dalo wiec go nie meczylem. Na wolnych obrotach tez kulal, zgasilem go zapalilem jeszcze gorzej chodzil juz chyba tylko na 2 gary bo mial 500obr i nie wchodzil na obr po dodaniu gazu zgasl, teraz juz w ogole sie nie da uruchomic,tzn rozrusznik kreci , cos go lpie le nie chce zapalic. Moj bracik mial podobnie tyle ze on ma 2.5L , zapalil ruszyl ale nie na wszystkich garkach, przejechal kawalek i silnik zgasl i nie dal sie zapalic, ale zapalil i do dzisij jezdzi, a moje nie.Wymienilem swiece i nic nie dalo.Gdzie jest jakas kopuklak albo co, kable ida do listwy a dalej.. moze to wina zawilgocenia alb, jednego albo drugiegoo. pomozcie chlopaki
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
Raczej coś z układem paliwa. Filtr, pompa, trudno zgadywać. I sprawdź czy masz iskrę na wszystkich świecach.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano

chyba nie tak latwo sprawdzic iskre na swiecach w m50, tam nie ma kabli . Ja raczej stawiam na awarie cewki lub wiekszej ilosci cewek.

Kiedys mojego mechanika znajomy posadzil tak wszystkie cewki w m50b25.

Jechal w trase, przestal palic na 1 gra (padla cewka), ale ze byl w trasie to jechal dalej, padla nastepna i nastepna, az padly wszyskie, potem jeszcze mial problem z komputerem bo cos mu sie tam popalilo. W koncu stanelo na tym, zeby silnik chodzil musial kupic 6 nowych cewek i uzywany komputer. Mam nadzieje ze twoj problem jest bardziej blachy, bo taka naprawa troche kosztuje. pozdrawiam i napisz jak rozkiminisz co to bylo

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg