Skocz do zawartości

M20B20 problem z odpalaniem zimnego silnika na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem swiezy na waszym forum mam problem z moim bmw 520 i 89 r silnik m 20 na pasku mam problem z odpalaniem na benzynie jak jest zimny np rano w garazu niechce odpalic cieżko wymieniłem juz listwe wtryskową bo zalewało mi 4 cylinder lecz dalej jest problem wymieniłem zapłon i dalej to samo czy moze byc to od kabla idącego z 6 cylinda do czujnika lub od tego czujnika temperatury proszę o pomoc i pozdrawiam dodam ze na lpg chodzi bez zazutu
Opublikowano

heh, chyba pierwsza BMka, ktora na LPG chodzi bez zarzutu a na Pb nie chce :D

a tak na powaznie to niewiele pomoge, bo nic mi nieprzychodzi do glowy, ale skoro na LPG chodzi dobrze to kable bym sobie darowal

moze podjedz na komputer

pozdro

Opublikowano
Podepnij manometr za listwą od wtrysku. Powinno byc ok. 3 bary. Skoro na ciepłym pali dobrze, to wstaw w w/w miejscu zaworek zwrotny.
Opublikowano
tak próbowałem wtryskiwacze nawet listwe wymieniłem ale mi sie wydaje ze to problem z elektryką bo normalnie czuć paliwo tak jak by go juz zalewało a on nieodpalał
Opublikowano
chyba zlokalizowałem problem chodzi mi o kabel z 6 cylindra do czujnika po wypięciu go z czujnika na załaczonym silniku niema zadnej reakcji chodzi tak samo jak z włozonym kabelkiem tylko jest problem z nabyciem takiego kabla