Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupilem sobie uzywki od pewnego sprzedawcy. Lacznie z wymiana zaplacilem 1000zl i jak dotad jestem bardzo zadowolony.

Niestety od listopada nie ma mnie w kraju i wracam dopiero w polowie grudnia.

Chcialem znac Wasza opinie nt. tych oponek (nie chodzi mi o zje*y dot. uzywek ;). Czego moge sie spodziewac na sniegu etc..

Czytalem rozne opinie na ich temat i bardziej zalezy mi na Waszej opini nic informacjach o przyczepnosci czy cichej jezdzie :)

Pozdrawiam.

Link do opon http://opony.com/opony/668_dunlop_sp_winter_sport_3d.html

Opublikowano
Ja jeszcze poprzedniej zimy jezdzilem na Dunlop SP WINTER SPORT M3, nie wiem czym sie rozni, bo nie chce mi sie zaglebiac w te techniczne kody, ale opona jest pierwsza klasa moim zdaniem. Tez mialem rozmiar 205/55 R16 i zachowanie sie auta na kopnym sniegu bylo dobre, moze czasami mialem wrazenie, ze sa zbyt szerokie bo troszeczke zachowywaly sie jak plug spychajac przed soba snieg. Na mokrej nawierzchni super, bloto posniegowe tez bardzo dobrze, jak jeszcze bieznik mial ponad 5mm to nie mialem na co narzekac ;]
Opublikowano

w e 32 miałem komplet 225/60/15 ten sam model,również używki,przy kupnie miały powyżej 7 mm

jeżdziło się bardzo miło,na mokrym rówież

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
moim zdaniem bardzo slaba opona, niebardzo widzi mi sie ten model, aktualnie mam takie na aucie i jest to szajs, powiem tak michal i tylko michal
www.auto-optima.pl
Opublikowano
michelin byl cichszy i wydawalo mi sie ze bardziej komfortowy, miekki, dunlop na takim ubitym sniegu niebardzo sie trzymal, bloto posniegowe OK, cichatka na suchym asfalcie, tyle ze niebardzo mi sie to podobalo bo po blocie to i na letnich pojedziesz, ale na twardym ubitym sniegu jest juz gorzej a na takie warynki najbardzie patrze, dla ojca kupilem Michelin maxi ice i zobaczymy jak tylko snieg spadnie jak na tym bedzie sie jezdzic, indeks predkosci Q :duh: i troszke glosna
www.auto-optima.pl
Opublikowano
bajki wszystko. Jak by Wam założyć jakieś znane opony i kazać zgadywać, na jakich jeździcie, to nie zgadniecie. Różnice markowych opon są na pewno niewielkie.
PawełH
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja jeszcze poprzedniej zimy jezdzilem na Dunlop SP WINTER SPORT M3, nie wiem czym sie rozni, bo nie chce mi sie zaglebiac w te techniczne kody, ale opona jest pierwsza klasa moim zdaniem. Tez mialem rozmiar 205/55 R16 i zachowanie sie auta na kopnym sniegu bylo dobre, moze czasami mialem wrazenie, ze sa zbyt szerokie bo troszeczke zachowywaly sie jak plug spychajac przed soba snieg. Na mokrej nawierzchni super, bloto posniegowe tez bardzo dobrze, jak jeszcze bieznik mial ponad 5mm to nie mialem na co narzekac ;]

M3 wzmocniona, mam takie od 2 sezonów. W sumie nie narzekam, acz kolwiek opony w rozmiarze 225/45 R17 na zimę jakie by nie były to i tak jazda na nich jest trudna :) do tego tylny napęd - poezja :).