Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zastanawiam sie dlaczego BMW z silnikiem 530d sa wyposazone w 90% w skrzynie automatyczne!! silniki benzynowe to tak 70 % manuale a 30 znowu automatyczne!! hmmm Jak myslicie w czym tkwi powod ?
Tomek
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ponieważ ten silnik IDEALNIE pasuję do ASB :) Zaryzykuje stwierdzenie, że jeśli ktoś kto miał e39 530d z manualem spróbowałby przejechać się SPRAWNYM automatem e39 530d to już nie chciałby z niego wysiadać :cool2:
Opublikowano

Bo sie fajnie jedzie, masz stale przylozenie momentu...

Pozatym, diesel nie kreci do 6000 czy tam 7000 obrotow, wiec automat jest super wygodny, i wiekszosc ludzi ktorych znam, planuje auto z automatem w przyszlosci.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Powiem Ci szczerze ze na tds nie ma duzo chetnych, ten silnik uchodzi za awaryjny i te spalanie :/ w porownaniu do mocy. Strasznie duzo sie napala na 2.0 w commoin railu, lub 3.0 . :)
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

to moje pierwsze auto w automacie diesel fakt ze 2.0 ale bardzo przyjemnie się jeździ,

do dobrego cżłowiek się szybko przyzwyczaja....

choć byłem przeciwnikiem, teraz nie lubie grzebac manualem, szczególnie jak jeżdze po mieście.

nie myślałem ze te automaty tak sprawnie operują biegami, nic nie szarpie nie przeciąga, super.

może dlatego ze mam skrzynkę i gablote w dobrym stanie to nie narzekam.

pozdro,.

Opublikowano
Sprawny automat naprawde jezdzi pieknie, i napewno kazdy kto pojezdzi po ciezkim dniu po zakorkowanym miescie w automacie nie bedzie potem chcial manuala :).
Opublikowano

Chcesz się sprzeczać :norty: ? Swoje napisałem wyżej, tutaj stwierdzam fakt, że kiedyś wyrośniesz z machania pałką :mrgreen:

Ja myślę że powinieneś zająć się czymś bardziej pożytecznym niż jakieś głupie komentarze, pajacowanie...pomachać pałką to Ty sobie możesz przed lustrem

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja myślę że powinieneś zająć się czymś bardziej pożytecznym niż jakieś głupie komentarze, pajacowanie...pomachać pałką to Ty sobie możesz przed lustrem

A ja myślę, że przyda Ci się odrobina humoru panie strasznie obrażalski i niesamowicie zasadniczy. Nie będę się z Tobą wdawał w polemiki, bo szkoda mi zaśmiecać forum. Daj sobie chłopie na looz bo wrzodów dostaniesz :cool2:

Howgh! :mrgreen: