Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszyskich, proszę o pomoc w następującej sprawie, mam e46'01 330d - bez żadnych modyfikacji, 184 km, 125 000 oryginalnego i potwierdzonego w ASO i dokumentach przebiegu.

Od jakiegoś czasu, a właściwie jak zrobiło się chłodno, auto dziwnie zachowuje się po porannym odpaleniu. Zanim nie zagrzeje się do końca, na luzie falują obroty, ale tak dzwnie, dochodzi do 900, potem gwałtownie spadnie do 700 i za chwilę od nowa. Poza tym silnik wydaje dość dziwny dźwięk, ale nie wiem, mam auto od lipca i gdy było ciepło na bank pracował inaczej... I wreszcie, zaraz po ruszeniu rano muszę się obrócić, przy skręceniu kół coś głośno huczy, jakby hamulce, ale są niby sprawdzone... To wszystko dzieje się tylko i wyłącznie na zimnym po nocy silniku. Macie jakieś pomysły? Z góry dzięki.

Opublikowano

Moze egr faktyczie sie źle otwiera przycina ....

Sugerowałbym komputer za 50 zeta i podgląd błędów. Tam zobaczysz co sie dzieje lub ze niby wszystko Ok. Taka wiedza zawsze pomaga w diagnozie problemu.

Co do buczenia to nie jest to wspomaganie- za niski poziom czasami?

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Kurcze nie mam pojęcia jak się do tego czyszczenia zabrać, chyba mnie wizyta u fachowców nie ominie, nienawidzę tego... A co do tego wspomagania, to faktycznie nie sprawdzałem poziomu dość dawno, ale chyba jest kontrolka jakaś?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

co do tego huczenia przy skręcaniu proponowałbym wymienić płyn w układzie wspomagania kierownicy - pomoże na 99%

Takie objawy występują przed i po zimie w przypadku gdy jest za dużo wilgoci w tym płynie.

Opublikowano
co do tego huczenia przy skręcaniu proponowałbym wymienić płyn w układzie wspomagania kierownicy - pomoże na 99%

Takie objawy występują przed i po zimie w przypadku gdy jest za dużo wilgoci w tym płynie.

zgadza się i było o tym na forum....

z tego co wiem to i nawet auto samo skręcało :)