Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przepraszam, że zapytam, ale nie jestem pewien czy w ogóle istnieje coś takiego jak czujnik temperatury wewnętrznej? Jednak jeśli jest to bardzo proszę, napiszcie jak się to ustawia na wyświetlaczu?
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
OK. Tak na poważnie, czujniki temperatury są nad nogami kierowcy i pasażera z przodu.
Opublikowano

Luzik, ja mam klimkę manualną, a kolega Cedro.G nie wysypał się jaką ma klimkę! Do tego ja mam 735, może coś to zmienia :mrgreen: A czujniki są w plastikowym uchwycie tuż nad krawędzią tapicerki.

pzdr

Opublikowano
faktycznie w panelu jest i jak się zasyfi to może robić psikusa,bo nie odczytuje prawdziwej temp tylko taką "zabrudzoną"
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Dobra Panowie, odkopuję temat, mój komputer twierdzi że mam -37 stopni więc na 100% coś nie działa. Zakładam że czujnik. Gdzie on dokładnie się znajduję - jaką drogą/sposobem najszybciej się do niego dostanę :?:

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
Jeżeli komp wskazuje -37 stopni to wina czujnika zewnętrznego lub wtyczki. Czujnik znajduje się obok górnego prawego rogu prawego halogenu i wygląda jak kawałek skuwki od długopisu. Cała wtyczka idąca do niego i halogenów zarazem znajduje się pod maską w lewej części komory silnika pod zbiorniczkiem do spryskiwaczy świateł - jest duża i okrągła - podobna do złącza diagnostycznego. Czasami zaśniedzieją styki i wychodzi taka temperatura - polecam psiknąć sprajem do złącz i kilka razy wtyknąć ...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę