Skocz do zawartości

Jaie zamienniki kloszy lamp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zmienic kierunki na białe w moim e39 touring. Mam zwykłem lampy z przodu, nie wydam kasy na xenon czy angel eyes bo mam 2ke dzieci ;)

Chce wsadzic na przód htmlsame klosze ale nie wiem czy te shttp://www.allegro.pl/item269586367_szklo_klosz_reflektor_lampa_bmw_5_e39_00_nowe_.

będą pasowału bez problemu. Ma ktos takie? Jakoś nie widac oryginalnych nigdzie.

Opublikowano
Witaj, ja zmieniłem jakiś czas temu oryginalne klosze na te z białym kier. fitmy DEPO. Nie mam z nimi żadnych problemów. Klosze pasują prawie jak te oryginalne, nie parują itd.
Coat of arms of NEPAL
Opublikowano
Własnie o parowanie sie boję. A gdzie kupiłęs DEPO i za ile?
Opublikowano
Kupiłem przez Allegro ale nie pamiętam już u kogo i za ile bo było to gdzieś w marcu chyba. W każdym razie mogę polecić, nie są może wykonane tak starannie jak fabryczne HELLA ale pasują i z zewnątrz prezentują się dobrze.
Coat of arms of NEPAL
Opublikowano

Też wsadziłem DEPO. Bardzo dobrze pasują do reflektorów. Są z nowymi uszczelkami, więc problem z parowaniem zniknął (fakt, że po mniej więcej tygodniu od założenia). Jeżdżę już z nimi prawie pół roku, mam Xenony, żadnych problemów. Kupiłem na allego, chyba coś koło 340 zł. Od użytkownika gruszkin. Tutaj masz jego aukcję:

http://www.allegro.pl/item270515933_bmw_5_e39_szklo_reflektora_chrom.html

ale chromowe, mi akurat się nie podobały. Zadzwoniłem i telefonicznie zamówiłem zwykłe z białym kierunkiem. 1-2 dni i przychodzą. Pożądnie zabezpieczona przesyłka.

Opublikowano

Dzięki wielkie. Gośc ma teraz wystawione czarne ale firmy TYC. Miałem TYCowskie kierunki w e34 i e36 i były OK ale kierunki w tych modelach to inna bajka od e39.

Napiszcie mi jeszcze jak najlepiej zabrac się do wymiany tych kloszy aby nie rozebrac połowy przodu. Wiem, że było o tym kilka razy ale może macie jakes swoje doswiadczenia. Z góry dzieki.

Opublikowano
no pewnie tak. Teraz na oryginałach nic mi sie nie dzieje ale jak kupie chinszczyzne (depo, tyc itp) to moze sie dziac. Nie moge byc wybredny za 130-150zł/ szt
Opublikowano
Ja kupiłem u tego gościa dokładnie te klosze i wyglądają bardzo fajnie i nic nieparuje. Kupiłem bezpośrednio u niego na miejscu bo chciałem je zobaczyc przed zakupem. Spokojnie możesz się z nimi potargować ja je kupiłem za 130 zł za sztuke . Producentem dokładnie tych kloszy jest TYC