Skocz do zawartości

Jaie zamienniki kloszy lamp?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zmienic kierunki na białe w moim e39 touring. Mam zwykłem lampy z przodu, nie wydam kasy na xenon czy angel eyes bo mam 2ke dzieci ;)

Chce wsadzic na przód htmlsame klosze ale nie wiem czy te shttp://www.allegro.pl/item269586367_szklo_klosz_reflektor_lampa_bmw_5_e39_00_nowe_.

będą pasowału bez problemu. Ma ktos takie? Jakoś nie widac oryginalnych nigdzie.

Opublikowano
Witaj, ja zmieniłem jakiś czas temu oryginalne klosze na te z białym kier. fitmy DEPO. Nie mam z nimi żadnych problemów. Klosze pasują prawie jak te oryginalne, nie parują itd.
Coat of arms of NEPAL
Opublikowano
  • Autor
Własnie o parowanie sie boję. A gdzie kupiłęs DEPO i za ile?
Opublikowano
Kupiłem przez Allegro ale nie pamiętam już u kogo i za ile bo było to gdzieś w marcu chyba. W każdym razie mogę polecić, nie są może wykonane tak starannie jak fabryczne HELLA ale pasują i z zewnątrz prezentują się dobrze.
Coat of arms of NEPAL
Opublikowano

Też wsadziłem DEPO. Bardzo dobrze pasują do reflektorów. Są z nowymi uszczelkami, więc problem z parowaniem zniknął (fakt, że po mniej więcej tygodniu od założenia). Jeżdżę już z nimi prawie pół roku, mam Xenony, żadnych problemów. Kupiłem na allego, chyba coś koło 340 zł. Od użytkownika gruszkin. Tutaj masz jego aukcję:

http://www.allegro.pl/item270515933_bmw_5_e39_szklo_reflektora_chrom.html

ale chromowe, mi akurat się nie podobały. Zadzwoniłem i telefonicznie zamówiłem zwykłe z białym kierunkiem. 1-2 dni i przychodzą. Pożądnie zabezpieczona przesyłka.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie. Gośc ma teraz wystawione czarne ale firmy TYC. Miałem TYCowskie kierunki w e34 i e36 i były OK ale kierunki w tych modelach to inna bajka od e39.

Napiszcie mi jeszcze jak najlepiej zabrac się do wymiany tych kloszy aby nie rozebrac połowy przodu. Wiem, że było o tym kilka razy ale może macie jakes swoje doswiadczenia. Z góry dzieki.

Opublikowano
  • Autor

Dzis widziałem na giełdzie e39 z kloszami TYC i niestety miało spore szpary z boków :(

Co do wymiany czy tak jak tu http://www.bmwdiy.info/non-celis-front/index.html napewno trzeba wyjmowac całą lampę? Może da się jakos bez tego?

Opublikowano
Obawiam się, że tak. Mi to robił znajomy z serwisu, no i nie robił tego w 20 minut.
Opublikowano
  • Autor
no pewnie tak. Teraz na oryginałach nic mi sie nie dzieje ale jak kupie chinszczyzne (depo, tyc itp) to moze sie dziac. Nie moge byc wybredny za 130-150zł/ szt
Opublikowano
Ja kupiłem u tego gościa dokładnie te klosze i wyglądają bardzo fajnie i nic nieparuje. Kupiłem bezpośrednio u niego na miejscu bo chciałem je zobaczyc przed zakupem. Spokojnie możesz się z nimi potargować ja je kupiłem za 130 zł za sztuke . Producentem dokładnie tych kloszy jest TYC