Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nad zmianą głośników i nie wiem nawet jakie są średnice tych głośników i jakie głębokości montowania.

Może wymienialiście i polecić możecie już coś.

DZIĘKI

= BUCZER =

Baureihe: E34

Fahrzeugtyp: 520i

Motor: M50

SPRZEDANA :(

ale może E46 albo E39 tylko jaka :)

Opublikowano

naprawde polecam ten zestaw. oryginalna "celuloza" do niczego sie nie nadaje.

podstawke pod nowy tweeter robimy ze starego.wyprowamy wsztystko lacznie z magnesem do momentu az zostanie nam sam czarny plastik.do tego przykrecamy elegancko obudowe nowego tweetera i wszytsko chowa sie pod oryginalna maskownica

Opublikowano

Niestety fabrycznie mamy 13'stki a wiadomo że przyzwoitego dzwięku z takich głośniczkow się nie uzyska :? Alee... są przeciez dystance/panele :wink:

Zajrzyjcie tutaj:

http://www.bartex-caraudio.com.pl/product_info.php?cPath=27_97&products_id=4113

i tutaj:

http://www.bartex-caraudio.com.pl/product_info.php?cPath=27_97&products_id=1737

Hmm... może i 200,- to troche dużo jak na panele do przodu ale chyba 40,- opłaca się wydać żeby mieć z tyłu 16'stki :lol:

Opublikowano

Jeśli na tył tez wchodza 13 to przepraszam za wprowadzenie w błąd ale tam według schematu tak było pokazane.

Ja się zastanawiam nad JBL GTO ponieważ w poprzednim aucie miałem (tyle że tamte były troche większe niż 130) i działały zarąbiście :cool2: . Nie wiem tylko czy są 130

Opublikowano

koledzy mam takie pytanie: jak dostać się do głośników tył. Z tego co wiem trzeba ściągnać bok drzwi. No i właśnie nie bardzo wiem jak się do tego dostać. Zacząłem ściągać bok, zatrzaski wyskoczyły ale coś mi trzyma na środku nie bardzo wiem co a nie chce zniszczyć. Jkby ktoś mial pojęcie jak to zrobić prosze o pomoc.

pzdr

Opublikowano
Witam zastanawiam sie nad zmianą głośników i nie wiem nawet jakie są średnice tych głośników i jakie głębokości montowania.

Może wymienialiście i polecić możecie już coś.

DZIĘKI

= BUCZER =

13 mm średnicy to niedużo, samochód jest dobrze wyciszony i duży także rewelacji nie ma. Zależy jeszcze co kto lubi. Ja miałem w otworach oryginalnych 13 mm głośniki Rockford Fosgate , ale lubię głęboki bas więc bez tuby w bagażniku i wzmacniacza się nie obejdzie.(wzmacniacz 1x120 watt rms,2 x 45 watt rms) tuba 30 cm średnicy Mac Audio. i bas mam konkretny. :cool2:

Opublikowano
Ja mam wykonczenie fury w kol. beżowym... chyba obejdzie sie bez czarnych maskownic;P Zostane przy 13 Btw, i tak kase musze uzbierac;-)

pewnie ze tak o ile zamontujesz w oryginalnych punktach :)