Skocz do zawartości

woda mi sie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...jak w temacie mam z tym problem...posiadam e-32 z 3 litrowym zagazowanym silnikiem z 1990r...opisze co sie dzieje....wsiadam rano odpalam autko temperatur sie normuje ogrzewanie dziala i wszystko jest ok...ale jak ja cos najdzie to ogrzewanie przestaje dzialac i grzeje sie woda az komputer pokazuje ze trzeba zatrzymac auto...myslalem ze to tzw.VISCO wiec wymienilem na nowe i wywalilem termostat....i dalej to samo...mechanik powiedzial ze to uszczelka lub glowica a inny znow mowi ze jak by to byla uszczelka lub glowica to grzala by sie caly czas i bylo by coraz gorzej...a ona ma tylko takie zaskoki...raz jest dobrze a raz nie...tworzy tez sie cisnienie w ukladzie chlodzenia...ja juz jestem glupi i nie ogarniam...wiec prosze was o pomoc...czy moze jest jakis zawor ktory sie blokuje czy moze to cos elektryka ma do tego...prosze o pomoc i z gory dziekuje

pozdrawiam emil

Opublikowano
a nie ubywa czasem płynu? może jest poprostu nieszczelny układ i się zapowietrza !!!! ja mam z tym problem ale u mnie cieknie nagrzenica ale nie mam kiedy się za to zabrać , najpierw muszę kupić drugie autko a potem będę grzebał , narazie zbieram części , a trochę się ich już nazbierało.....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Sprawdź drożność przewodu odpływowego ( przelewowego ) z chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego ( taki cienki przewód z lewej strony ) . Jego zapchanie daje takie efekty .
BMW... and nothing else matters
Opublikowano
  • Autor
plynu nie ubywa...ale moze byc ze to nie drozny przewod...jutro to sprawdze...bo to tak wyglada ze jak sie nagrzewa juz do max to nagle cos odpusci i wszystko sie normuje...dlatego myslalem ze to termostat badz jakis inny zawor o ktorym nie wiem..wielkie dzieki za rady...jutro nabazgram wam czy to bylo to...pozdrawiam emil
Opublikowano
pewnie zapowietrzony!!!! a nie wywala Ci korka ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
...a tam jest tylko jeden odpowietrznik..??? czy wiecej...??
Opublikowano
prawdopodobnie jeden na chlodnicy! o wiekszej ilosci nie slyszalem
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
kolega 73-PIOTR dobrze radzi ja też stawiam na przewód odpływowy. U mnie całkowicie zamulił się wlot w zbiorniczku i wszystko stało.
Opublikowano

Jeśli nie ubywa Ci płynu, to niedrożny układ. Są takie dodatki do czyszczenia układu chłodzenia. Jeżeli ubywa płyn, to już czytałeś powyżej co Cię czeka.

Kiedyś w E30 wywalało mi płyn po założeniu dobrego termostatu. Wymieniłem uszczelkę, a okazało się, że zawór upustowy na korku był zacięty jakimś paprochem.

Inna sprawa, że po wyjęciu termostatu w układzie nie było ciśnienia i wody nie wywalało (u Ciebie nadal się gotuje).

pozdr

powodzenia

Mariusz

Opublikowano
  • Autor

73-piotr mial racje to niedrozny wezyk odplywowy narobil mi klopotu...

teraz jest ok...

wielkie dzieki za pomoc...

pozdrawiam emil

Opublikowano
cieszę sie ze mogłem pomóc :D
BMW... and nothing else matters