Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, caly czas na etapie poszukiwan, doradzcie mi jak sie ma silnik 1.6 do tej budy, zdaje egzamin, ujedzie cos czy czegos mu brakuje?
Opublikowano
jak dla mnie zdaje egzamin pod wzgledem ekonomicznym a co do dynamiki to polecam 318ti w compact'cie
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
HEJ JA KUPILEM TAKIEGO TRZY TYGODNIE TEMU 1996 ROK JEST SPOKO SUPER ZAWIESZENIE BARDZO ZWINNY ALE JEST JEDEN PROBLEM UWAZAJ NA KLEKOTANIE ZAWOROW BO JA SIE WCHRZANILEM I TERAZ CZEKA MNIE KOSZTOWNY REMONT. PRZY ZAKUPIE POZWOL MU SIE NAGRZAC I DOKLADNIE OBSLUCHAJ . POZDRAWIAM
Opublikowano
kolego to jaki ty masz przebieg ze juz zawory klekly?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

Mam compacta 2 lata zrobiłem nim 75 tyś ,aktualny przebieg 322.tyś

raz wymieniłem sondę lambdy,a tydzień temu stacyjkę ponoć to ich feler,ze spraw ekspoatacyjnych ,sworznie i wiadomo olej itp.

Ogólnie to bardzo udany samochód ,spalanie trasa 6,5 miasto max 9 litrów opony 215 przód i 235 tył .

Pozdrawiam Andrzej

Opublikowano
Ogolnie rzecz ujmujac auto daje rade, zwlaszcza poza miastem, w miescie wiele nim nie pokazesz za to trase przejedziesz i bedzie Ci malo... Jak chcesz sie scigac po miescie to lepiej rozejrzyj sie za 318ti... Co do klekotania zaworow tez nie wpadaj w panike bo teraz zaworki stukaja przy rozruchu, zima wkoncu i olej potrzebuje nieco czasu, swiadczy o tym sam fakt ze w lecie nikt o tym nie pisal ni slowem a teraz co chwile pojawia sie temat klekotania... U mnie klekot slychac gora 1-2 sekundy po rozruchu, potem cisza i mily pomruk wydeszka :) Klekotanie to przypadlosc nie tylko BMW, ostatnio przy odsniezaniu slyszalem to w skodzie felici (wiem zaraz chor odpowie co ja porownuje ale zdaza sie a skodziszka wbrew pozorom niezly samochod jesli chodzi o bezawaryjnosc, przynajmniej ta w mojej rodzinie, jezdzi 11 lat i Bog daj by bimka psula sie tyle ile ta poczciwa czeszka). Pozdrawiam!
Opublikowano
Tak jak wspominają poprzednicy. Przesiadając sie z innej marki europejskiej o przecietnych osiągach daje kupe satysfakcji z jazdy. W normalnym ruchu miejskim też radzi sobie nie najgożej. Jednak z czasem czuje sie niedosyt mocy. Więc jesli myslisz o jeździe nieco bardziej agresywnej proponuje większy motor. Co do awarii mam zbyt krótki staż jesli chodzi o ten samochód więc sie nie wypowiem. Mialem jedynie awarie czujnika temperatury i dalsze problemy wynikające z własnej głupoty...
Opublikowano

mialem takiego compacta z tym wlasnie motorem i coz moge powiedziec... wyścigowka to to nie jest ;) ale da się tym jeździc w miare przyzwojicie ... jezeli naprawdę nie zalezy Ci na przyśpieszeniu to auto spoko

Moj byl z 1995r. i nic w nim nie musialem robic

(a tak w ramach ciekawostki E-30 316i ktore mialem wczesniej bylo duzo zwawsze od compactka E-36 316i )

:twisted: