Skocz do zawartości

Odleciala ANTENKA ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj podczas odsniezania auta, a konkretnie tylniej szyby przez przypadek odsniezylem razem z antenka :duh: Wszytsko jest ok. navi chadzia radio chadzia ale wqrza mnie jej brak ;] Jak mam ta teraz tam zamontowac ?? Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam ! :)

NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Masz telefon? Ta antenka jest od telefonu, jezeli go nie masz, to byla tylko ozdobka...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
mam telefon :mrgreen: i musze ja tam spowrotem jakos zamontowac. A naklepiej tak zeby spelniala swoja funkcje jak do tej pory :) pozdro :8)
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Aj, nie pisales nic, ze nie dziala. Po prostu oczysc ladnie powierzchnie i przyklej na klej cyjanoakrylowy (jakas "kropelka", "poxipol", jest od metra odmian tego kleju). Antena sprzegnieta jest z przewodem pojemnosciowo, przez szybe, wiec nic nie musisz laczyc. Oba kontury, ten anteny i ten sprzegacza powinny sie pokrywac.

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

kategorycznie nie klej antenki do szyby na jakis klej superglue lub kropelka!!!

kleje te "sciagaja" szybe i moze peknac!!!

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

UOU :jawdrop: Nie wiedzialem... Nie slyszalem... To czym :?: :?:

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

UOU :jawdrop: Nie wiedzialem... Nie slyszalem... To czym :?: :?:

klej do szyb samochodowych albo inny klej do takich rzeczy..

kiedys przykleilem antenke w escorcie na kropelke i szyba trrrrrrrrachhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Ja myślę, że poxipol nie jest agresywny dla szyby - chyba w 1998r w pierwszym swoim jeździdle przykleiłem nim trzeci stop (pół roku później złodziej sobie go zabrał - ale szybie nic się nie stało)

Może też jakaś dobra taśma dwustronna pomoże.

Tak poza tym, w ASO nie mają jakiegoś najlepszego patentu na przyklejanie tej antenki (albo też lusterka) do szyby?

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Tasma obustronnie klejaca tez sie nienadawa :nienie:

Zmieni odleglosc pomiedzy elementami zapewniajacymi polaczenie, bedzie dielektrykiem, ktory zmieni pojemnosc elektryczna sprzegacza. Po za tym jest licha wytrzymalosciowo na dluzsza mete...

Moze rozpytac sie w serwisie, albo poczekac... Moze sie znajdzie tutaj ktos obeznany z technikami klejenia takich rzeczy. Ja przyznam sie, ze bylem przekonany, ze kleje "kropelkopodobne" sa wlasciwe.. :|

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

ŹLE ŹLE ŹLE bo pojdziecie na karnego jeżyka ! :)

Zadnych klejow cyjanopanowych.......Jezeli chodzi o polaczenie plastik metal - swietnie spisuje sie klej do szyb samochodowych.... robilem to juz wielokrotnie i nic nie odlatywalo :).....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Tasma obustronnie klejaca ...Zmieni odleglosc pomiedzy elementami zapewniajacymi polaczenie, bedzie dielektrykiem, ktory zmieni pojemnosc elektryczna sprzegacza.

No tak, nie pomyślałem o tym :)

W takim razie, ja zadzwoniłbym do ASO z taką sprawą.

A tak przy okazji klejenia do szyb - czy na nowej szybie przedniej (załóżmy original) - jest jakiś znacznik dla właściwego usytuowania lusterka??

pozdrawiam

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Jeszcze mi nic nie odlatywalo od szyby, ale jeszcze z epoki fiata lupanego utkwilo mi w pamieci, ze klejono klameczki do trojkatow cyjanopanem.

Wiem teraz, czego szukac, jak cos bedzie odlatywac. :lol:

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano
Panowe Poxipol 2-wu składnikowy i elegancko... fakt ze trzeba troche potrzymać bo z jakąs 1 h ale jak złapie to bedize jak nowa :)

Poxipol trzymać godzinę????

To ja zawsze trafiałem na taki, który po 15 minutach był już zastygły, po czym w bezobjawowy wizualnie i pod względem konsystencji sposób dochodził do pełnej wytrzymałości.

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano
Tasma obustronnie klejaca ...Zmieni odleglosc pomiedzy elementami zapewniajacymi polaczenie, bedzie dielektrykiem, ktory zmieni pojemnosc elektryczna sprzegacza.

No tak, nie pomyślałem o tym :)

W takim razie, ja zadzwoniłbym do ASO z taką sprawą.

A tak przy okazji klejenia do szyb - czy na nowej szybie przedniej (załóżmy original) - jest jakiś znacznik dla właściwego usytuowania lusterka??

pozdrawiam

Jak kupujesz szybe (w e34) jest specjalnie wtopiony uchwyt w który wkładasz lusterko :) i po zawodach...

a jak masz szybe z przycielmnionym paskiem u góry... to na lusterko jest taki jakby półwysep na środku szyby

co do trzymania poxipolu to tak po 15 minutach niby trzyma ale lepiej jest potrzymać dłużej zeby napewno złapało... bo wkońcu na szybie to grawitacja bedzie działała i moze po 15 minutach się przemieścić w dół i [BAD], bedziesz musiał jeszcze raz się bawić...

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano

Dzięki za info o szybie – dobrze wiedzieć, ze nie będę musiał odmierzać sobie właściwego położenia lusterka (za czas jakiś będę zmieniał szybę, która po tylu latach nie jest idealna)

Ale co do poxipolu, to dłużyło Ci się podczas tego podtrzymywania ale czas musiał być krótszy. Ja zawsze odczuwałem jakąś konieczność śpieszenia się, bo szybko robił się twardy, a po 15 minutach o spływaniu nie było mowy.

Jeszcze zastanawia mnie co to jest za wersja szyby o kodzie 51318117303 za $410.69 (GREEN WINDSCREEN, GREEN SHADE BAND)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB11&mospid=47369&btnr=51_0229&hg=51&fg=05

rozumiem, że normalna to: GREEN WINDSHIELD 51318117301 $297.97

z paskiem: WINDSHIELD, CLEAR WITH ANTI-GLARE STRIP 51318117302 $286.81

pozdrowienia

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano
Pewnie podgrzewana i dlatego taka droga,do e32 płaciłem za szybe 420zl a za grzana trzeba dac po nad 800zl

eeee, to nie jest mi taka potrzebna :D

dzięki Łukasz, pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png

Opublikowano

OK ;] tylko czy jak to przykleje tym pixipolem to czy ona nadal bedzie spelniala swoja funkcje ?? Nie bedzie slabiej to wwszystko chadzialo ???

I pytanie nr 2 czy mam kleic plastik do szyby czy ta metalowa okragla podstawke ?? ;]

NO BMW - NO FUN !!!