Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym wymienić stary zużyty kluczyk z modelu przed liftingiem na ten nowy po liftingu. I teraz znalazłem kilka ofert z nowymi podróbkami, gdzie trzeba przełożyć moduł elektroniczny-ale czy on pasuje ksztaltem? Metalową część można podobno dorobić u ślusarza. Druga opcja to kupić oryginał zaprogramować go od nowa(częstotliwość 433 mhz) czy da się to bez problemu zrobić w starszym modelu e39 z 99 roku? Czy ktoś z was dorabiał klucz nowy zamiast starszego modelu?

Opublikowano

Wygląda na to, że ze strony elektronicznej moduł centralnego zamka (dokładnie centralnym zajmuje się "moduł podstawowy") jest w E39 we wszystkich rocznikach taki sam, różniły się kluczyki.

są 3 rodzaje:

> 9/96 - 2 baterie

9/96 - 9/99 - 1 bateria i led

9/99> akumulator i nowy wygląd

Zmiana immobilizera z EWS2 na EWS4 nastąpiła w marcu 97 ale teoretycznie nie zmienił się transponder w kluczyku

Wygląda na to, że w E39 można do woli stosować różne kluczyki w różnych rocznikach, trzeba je tylko odpowiednio zaprogramować (centralny i immo).

Pod znakiem zapytania zostaje kwestia ładowania nowego kluczyka tzn. czy EWS2 potrafi poprzez pierścień w stacyjce ładować kluczyk?

Pozdrawiam

typer

Opublikowano

Witam,

mam pytanie troche nie na temat ale moze ktos mial podobny problem.

W E39 mam kluczyki ladowane ze stacyjki, no i 1 kluczyk wyglada na dosc dlugo nie uzywany, nie ma poscieranych napisow itd.. ale nie dziala.

Jezdzilem z nim 2-3 godziny ale dalej nie dziala otwieranie za jego pomoca drzwi itd ( w sensie z pilota ) .

Moze ktos wie czy taki kluczyk laduje sie szybko ? czy jednak wymaga to kilku godzin jezdzenia z nim w stacyjce ??

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Probowalem :( nic... nie da sie zaprogramowac kluczyka.

Chyba akumulatorek jest padniety, jeszcze troche z nim pojezdze ale zamowilem akumulatorek odpowiedni i bede zmienial, lepsze to niz kupa kasy za nowy z serwisu, wkoncu mam 2 sprawny.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.