Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar jutro wymienic olej w silniku i nie bardzo wiem ile potrzeba ?? e39 520i

Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdro !!! :mrgreen: :dance:

NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
weszlo 6,7l ;] ...pojemA BESTIA :evil: :lol: :mrgreen: :dance:

No i z czego ta radość? Że przelałeś olej i powoli rozwalasz uszczelnienia? 6,5 l to całkowita teoretycznie bezpieczna pojemność - optymalnie zalewa się do ca. połowy bagnetu, czyli 6 - 6,2 l.

Opublikowano
Ejj Laska nie robilem tego ja tylko fachowiec takze nie mow ze pzelalem to raz a dwa to pewnie koles sie lepiej na tym zna ;] Pozdro
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano
Ejj Laska nie robilem tego ja tylko fachowiec takze nie mow ze pzelalem to raz a dwa to pewnie koles sie lepiej na tym zna ;] Pozdro

Po pierwsze,to daruj sobie te teksty. Po drugie,to jesli twoj koles (??) sie lepiej na tym zna to twoja sprawa,ja wiem ze nawet w niemieckim ASO potrafia to spartaczyc. Po trzecie...a wlasciwie styl wypowiedzi i avatar wystarcza.

Na razie.

Opublikowano

:norty: ale bzdura :mrgreen: sadzisz poeto, ze poprawna wymiana oleju graniczy z cudem ?? Jak bede wymienial nastepnym razem to zaprosze Cie, zebys mogl zobaczyc na wlasne oczy :D Dostaniesz miejsce w pierwsdzym rzedzie :D

:duh: :doh:

NO BMW - NO FUN !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
właśnie jestem po wymianie oleju i wchodzi do max 6,5 litra - tak jak w instrukcji
Opublikowano

Dziewczyny jak sie można pokłócić o zmianę oleju .... :duh: Róznice w 100 - 200 ml wynikają z tego czy ktoś zlewa olej na rozgrzanym silniku czy nie, czu wóz stanał jednym kołem 1cm wyżej, czy mechanikowi chciało sie czekac aż całkiem zleci itp...

Ja wczoraj zmieniałem w 330d i weszło dokładnie 6,7 l tak jak podają. Mam 2mm przed maksimum, na bagnecie. Czy to oznacza ze coś zle zrobiłem

:worried: :?:

http://img510.imageshack.us/img510/7666/podpisgn8.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam

A ila powinno wejść oleju do 530d w instrukcji pisze 6,5 mi weszło 7 i jest połowa stanu

Chyba że w rozlewni Castrola walą w pręta i mniej leją w bańki 4L i 1L

Edytowane przez maciek-bmw530
  • 4 miesiące temu...