Skocz do zawartości

Mały dzwon przodem ( face lifting? )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich na forum. To mój pierwszy post i od razu zaczynam od nieprzyjemnej (dla mnie) sprawy. Ktoś wymusił pierwszeństwo i trafiłem go przodem... Maska pogięta, grill popękany, mocowania reflektorów również, pogięta listwa pod reflektorami... Auto miało wąski grill i korzystając z okazji chciałbym założyć szeroki grill. Czy w/w elementy będą pasowały do "obudowy" czy trzeba jeszcze zmieniać jakieś elementy? Czytałem na innym forum, że taka operacja może przynieść ze sobą problemy przy sprzedaży auta - ale mnie to nie zraża (stare elementy będę trzymał na pokaz). Czy taka przekładka będzie pasować?
Opublikowano

Będzie pasować musisz wymieni maskę, grill, i te atrapy na lampy :)

Ja bym zmieniał! Oczywiście jak piszesz, stare zostaw na pokaz :)

Dodam tylko ze szeroki grill to żaden facelifting w E32 szeroki miały tylko V8 i V12 a wąski R6 :)

Opublikowano
No to czas zacząć poszukiwania kompletu elementów... Jak tylko likwidator obejrzy auto zabieram się do naprawy... A tak ogólnie to przekonałem się, że E32 to mały czołg... czuję się bezpiecznie w środku - auto, w które trafiłem było w opłakanym stanie i nie odjechało o własnych siłach - trochę mi szkoda właściciela ale sam sobie taki los ustawił.
Opublikowano

witam

tez mialem bliski kontakt z seicento moja bunia 750

wcale nie bedzie tak żle

u mnie były uszkodzone lampy z lewej strony, maska, kierunkowskaz błotnik i atrapa

nic wielkiego do naprawy

a jak pan z ubezpieczalni wysiadł tylko ze swojego samochodu

spojrzał... :shock: i powiedział

siudemka.... będzie całościówka

:cool2: to bylo 3 lata temu dostałem 6200 a naprawa kosztowała mnie 1400

także nie jest tak zle

starczy Ci na piękny szeroki grilek

pozdro

i nic więcej oprócz prawdziwej radochy z jazdy...