Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś z forumowiczów będzie wiedział jakie usterki podnoszą spalanie? Przepływka, zaworki? Samochód jeżdzi tak samo a spalanie wzrosło o 3 litry/100km do 12l. Raczej nie jest to wina temperatury bo stało się to przed ochłodzeniem, stylu jazdy nie zmieniłem, a korki są mniej więcej takie same. Zauważyłem to po wymianie poduch silnika ale raczej to nie powinno mieć znaczenia? Przez :search: nic nie znalazłem. :(

Pozdrawiam

Kajot

Opublikowano
Hmmm, ciśnienie, stan i typ opon. Zmieniałeś ostatnio na zimówki? Są tysiące powodów przez które spalanie mogło wzrosnąć.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Mocno zabrudzony filt powietrza, zapieczone tloczki hamulcowe i wiele innych. Na pewno tez uszkodzone czujniki bądz przewody do nich.
Opublikowano
Może to kwestia pompy wtryskowej i samych wtrysków.Chyba i tak nie obejdzie sie bez diagnozy na kompie jak sam nie jestes w stanie ustalić usterki.Pozdrawiam