Skocz do zawartości

Czasami nie zapala????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem posiadam bmw 5 z 3litrowym dieslem 99r i czasami na cieplym silniku nie chce mi odpalic... kreci ale nie zaskakuje... poczekam okolo 40min i zapala od razu bez problemu. rano jak jest po nocy czy jak dluzej postoi tez zapala bez problemow... co to moze byc? dzieki i pozdrawiam
Opublikowano
Dodam tylko ze nie traci na mocy jak sie jedzie nawet na trasie... jak co nie ktorzy opisuja...
Opublikowano
Prawdopodobnie Kończy się Turbina.

bardzo prosze o rozwinięcie tej tezy .... bo jestem ciekawy co turbina ma do tego

pozdr

Opublikowano
pomyłka miałem na myśli pompę wtrysków.Pomyślałem o turbinie bo mam z tym pały problemik.trochę się poci.
Pozdrawiam aris
Opublikowano
nie chciałbym sie wymodrzac ale pompa to chyba przypadłość TDS a nie 3.0 common raila
dokładnie tak !

jeśli już to w Twoim wypadku może kończyć się pompka elektryczno lub przekaznik ją włanczający , musisz podjechać do serwisu by zdiagnozowali

Opublikowano
Dzieki wielkie ale bylem w serwisie i wyszlo ze jakas czesc pompy wtryskowej po rozgrzaniu sie rozszczelnia i nie ma cisnienia... sadzicie ze to wlasciwa diagnoza? bo za same wyjecie i wlozenie pompy spowrotem okolo 800zl plus naprawa nie wiadomo ile...
Opublikowano
Miałem podobny problem.Mam kilka zabezpieczeń elektronicznych,myślałem,że to z tym problem...Okazało się,że akumulatory w 530d po 3latach moga nam zafundować takie niespodzianki.Teraz boje się odpalać ogrzewanie postojowe :? Jak wam zacznie odpalać z lekkim problemem, odrazu radzę, spawdźcie pojemość akumulatora! :wink:
Opublikowano
Dzieki wielkie ale bylem w serwisie i wyszlo ze jakas czesc pompy wtryskowej po rozgrzaniu sie rozszczelnia i nie ma cisnienia... sadzicie ze to wlasciwa diagnoza? bo za same wyjecie i wlozenie pompy spowrotem okolo 800zl plus naprawa nie wiadomo ile...

czyli co,wyszło na moim. :)

Pozdrawiam aris
Opublikowano

Panowie mam podobnie w swojej e46 150 CR tylko jeszcze lepiej bo moja rano na zimnym odpala z dotkniecia ale jak sie nagrzeje to musze czekac ok 3-4h po zgaszeniu zeby zaskoczyła.jak ostygnie to bangla.

Na kompie pokazało Bład czujnika listwy wtryskowej..ale cisnienie podczas uruchamiania zadane to 450bar na listwie -moja podczas krecenia rozrusznikiem na cieplo

pakazuje cisnienie na listwie 463bary wiec niby pompa pompuje ?

Po konsultacjach z człowiekiem znajomym z bmw i innymi fachowcami -nie domowymi majsterklepkami podsumowałem:

Jast kilka opcji:

1. czujnik na listwie sie blokuje i puszcza ropke spowrotem

CZUJNJIK NR.2 na ponizszym diagramiku

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=13_0959&hg=13&fg=15

2.Pompa traci szczelność jak sie rozgrzeje i dopuki nie wystygnie nie zabangla (tu dziwne by było bo pokazuje na listwie 463bary)(

3.wtryski

4.czujnik położenia wału sie nagrzewa i świruje

5.czujnik temp.cieczy- (to juz sprawdzalem)

dziś opcja czujnik na listie....

ogolna załamka bo auta uzywam 2 razy dziennie zeby dojechac do pracy puzniej stygnie i puzniej powrot , nie wspominam o tankowaniu,wejsciu do jakiegos sklepu itd.a bunia musi banglac bo jak zgasz to ameno

Opublikowano

Cze! :)

MIAŁEM TEN BOL !!! Nic nie robisz i po jakims czasie z pierwszego....

Mam wrzesien 99 i........ byl to drobiazg. Czujnik polozenia walka rozrzadu. Caly cymes kupilem za 170; Sprawdz przede wszystkim to!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Cze! :)

MIAŁEM TEN BOL !!! Nic nie robisz i po jakims czasie z pierwszego....

Mam wrzesien 99 i........ byl to drobiazg. Czujnik polozenia walka rozrzadu. Caly cymes kupilem za 170; Sprawdz przede wszystkim to!

Witam... w koncu po wielu probach szukania usterki wyszlo ze u mnie byl uwalony czujnik polozenia walu... (nie walka rozrzadu jak u FArka)... wymienilem (oryginal w bmw 319zl) i wszystko jest ok... zapala za kazdym razem... i obeszlo sie bez kosztow sprawdzania pompy :) takze jak ktos ma podobny klopot zacznijcie od tego typu rzeczy... pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W CR nie ma pompt wtryskowej, więc ja może być nie szczelna??

Wtryskowej nie ma ale jest pompa wysokiego ciśnienia która też może się zużyć :|