Skocz do zawartości

Pomocy! Chyba nie podaje paliwa, czy to pompa??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Właśnie wróciłem z garażu gdzie po sholowaniu auta próbowałem zweryfikować dlaczego zgasła i nie chce zapalić?? Może od początku. Właśnie wracałem z kebaba :) i patrze że już mam rezerwe więc zajechałem zatankować. Po zatankowaniu wyjechałem ze stacji i nagle zaczęło szarpać autem aż w końcu silnik zgasł tocząc się zjechałem na pobocze po czym próbuje odpalić auto. Niby się odezwie na sekunde jeden dwa gary czasem trzy gary zakoczą i koniec gaśnie nie reaguje na pedał gazu. ojciec sholował mnie swoim BMW heh do garażu i zaczeliśmy szukać. Na początku myśleliśmy że to paliwo może bo tak zaraz po zatankowaniu i chcieliśmy je zlać odpijąłem więc przewód paliwa który dochodzi do filtra pod podwoziem zaznaczam że autko to 316 M43 Compact 94 rok ale przy włączeniu zapłonu nie leci paliwo ani nie słychać że chodzi pompa a napięcie chyba dostaje bo dostałem się do niej pod tylną kanpą i w ogóle nie słychać że pracuje ani na zapłonie ani jak juz kręce rozrusznikiem. Jak spr czy pompa OK?? Dlaczego po zatankowaniu zbieg okoliczności?? Paliwo?? Jak najlepiej zlać?? Co to może być pomóżcie. Pozdr
Opublikowano
Trochę poczytałem między czasie i chyba to pompa albo przekaźnik od pompy paliwa gdzie on się znajduje ?? Przy pompie sa dwie wtyczki jak i które spr czy jest napięcie miernikiem??
Opublikowano
w poprzednim compact'cie (95r) mialem to samo,nie slyszalem pompki po tym jak nie chcial zapalic,mechanik stwierdzil ze pompa padla a przekaznik ok.wymienilem pompe i bylo wporzo .podejrzewam ze to samo jest u ciebie ale upewnij sie...
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
u mnie było podobnie tyle że winny był zasyfiony filtr paliwa przy silniku... aż sie z mehaniorem za głowe złapaliśmy jak zobaczylismy cały ten syf... eh ruskie paliwo, ale zawsze lepsze niż gaz :wink:
Opublikowano
kolego a dlugo miales nie wymieniany ten filtr?chce wiedziec w jakim czasie moze sie uzbierac taki syf na polskiej niby-benzynie?
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa musi krecic po przekreceniu zaplonu. Wymienialem kumplowi w e30 na nie orginalna to bylo ja slychac z 3m od auta :) Sprawdz miernikiem na zaciskach pompy czy po przekreceniu kluczem dochodzi napiecie ewentualnie podlacz zarowke i bedziesz wiedzial na czym stoisz (bardziej pewny sposob bo wiesz ze kable sa ok).
Opublikowano

Witam!

U mnie był taki przypadek, że pękł przewód w zbiorniku miedzy wtyczką, a silnikiem pompy. Diagnoza była, że pompa do wymiany. A ja ją wziąłem i podłączyłem napięcie bezpośrednio pod styki silnika i nagle zaczęła działać :D

Pozdro!