Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialbym sie dowiedziec ile mnie wiecej kosztuje ubezpieczenie 530 D z 2004r.bez znizek. Koszt samochodu ok 90 tys?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

Opublikowano
nie bardzo rozumiem pytanie. Tyle ile zaproponują poszczególni ubezpieczyciele i to nie jest pytanie do tego forum. Tu natomiast wiedzą, czy jest chociaż jeden ubezpieczyciel, który nie usiłuje wykantować klienta i płaci odszkodowanie możliwie szybko i wylicza je w rzetelnej wysokości (mówimy w tym przypadku o samochodach prawie nowych i większej wartości). Ja płacę po raz drugi ok.4.100 zł za OC/AC/NW (ale od chyba 66.000 zł a rok temu było 80.000 zł)
PawełH
Opublikowano
Chcialem sie jedynie dowiedziec ile mniej wiecej placa osoby ktore posaidaj podobny samochod i tyle. Niedlugo kupuje taki samochod a nie mialem czasu jeszcze sie wybrac do firmy ubezpieczeniowej by dowiedziec sie jakie sa koszty. Poprostu chce sie przygotowac na wydatek. :D
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie trzeba mieć czasu i chodzić. Trzeba zadzwonić i zażyczyć sobie przysłanie symulacji (a nie wyliczać samemu) i to od kilku ubezpieczycieli.
Opublikowano

Witam ja mam BMW E 60 530d z 2003 listopada,pierwsza rejstracja 2004 za OC/AC/NW oraz assistance na całą europe zapłaciłem 5400zł ( samochód ubezpieczony na 95tyś zł) przy 60% zniżki na OC i 40% zniżki na AC.

Pozdrawiam i życze udanego zakupu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
mozesz np. sobie tu wyliczyc...https://www.allianzdirect.pl/allianzds/ControllerServlet...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
mozesz np. sobie tu wyliczyc...https://www.allianzdirect.pl/allianzds/ControllerServlet...

mozesz tu..https://www.libertydirect.pl/

tu masz kalkulator...http://prometeusz.com.pl/..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te kalkulatory internetowe można sobie o wiecie co rozbić. Ja liczyłem koszta dla siebie i wyszło mi ubezpieczenie 16500. A zapłaciłem 10 800 za cały pakiet.

lover11 --> oczywiście wszytstko zależy czy masz jakieś zniżki, czy to pierwsze auto. Jeśli nie pierwsze i masz z 20-30% zniżek, to zapłacisz 5-7k PLN, mniej więcej trzeba sobie 10% wartości samochodu zaklepać na pakiet. Sporo, ale śpisz spokojnie, wiadomo.

Opublikowano
Te kalkulatory internetowe można sobie o wiecie co rozbić. Ja liczyłem koszta dla siebie i wyszło mi ubezpieczenie 16500. A zapłaciłem 10 800 za cały pakiet.

lover11 --> oczywiście wszytstko zależy czy masz jakieś zniżki, czy to pierwsze auto. Jeśli nie pierwsze i masz z 20-30% zniżek, to zapłacisz 5-7k PLN, mniej więcej trzeba sobie 10% wartości samochodu zaklepać na pakiet. Sporo, ale śpisz spokojnie, wiadomo.

Co za rocznik masz swojej bety i w jakiej ubez tyle zapłaciłeś i przy jakich zniszkach?

Nawiązując do tematu wydaje mi się ze kasa jest też ważna przy

ubezpieczeniu,ale najważniejsze jest chyba aby wybrać taką ubezpieczalnie

aby nie miał człowiek problemów z odzyskaniem odszkodowania

jak by się coś stało.Bo ubezpieczalnie zrobią wszystko abyś wykupił

tylko u nich,a gdy się coś stanie to z wypłatą zwlekają lub nie wypłacą albo zaniżają... poprostu aby nie było rzeźbienia z ich stony i tyle :!:

Ja patrze aby znaleśc pod tym kątem dobrą ubezpieczalnię a to czy zapłacę toche więcej to już się nie liczy

Mam znajomego co wykupił pakiet ubez w compensie bo było tanio

i jak mu auto ukradli to do tej pory nie dostał ani grosza,a już minął rok :!:

Wydaje mi się,że do każdego ubez obojętnie w jakiej firmie trzeba

wykupić pakiet ochrony prawnej w firmie DAS i wtedy niczym się nie stresujesz i spisz spokojnie :8)

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

Glupoty piszesz ze kalkulatory do niczego ja wyliczalem i sie zgadza a jeszcze mozna negocjowac......lover11 pisze wyraznie bez znizek a ty mu dajesz rady z znizkami :!: to zalezy jeszcze od miejscowosci i innych czynnikow.

Moge dac przyklad moje OC 60% zniszki tj. miedzy PZU -SAMOPOMOC - ALIANS DIREKT roznica wychodzi 300zl. PZU najdroszsze chociaz u nich mialem ubespieczenie 30lat......

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
janis --> w Hestii, 7er 2002 rok, zniżka bodajże 20% na AC i maks na OC, ubezpieczenie na 116 czy 126 tys. Powiedz coś więcej o tej firmie DAS, słyszałem właśnie ze za niewielkie pieniądze kupuje się ochronę prawną i oni już negocjują z ubezpieczalnią w razie czego.
Opublikowano
Zadzwon do jakiegoś brokera który ma kilka ubezpieczeń z róznych firm.Bedziesz miał porównanie.Niestety BMW w tebeli widnieje jako inne :D i sie placi wiecej.Ja swoje ubezpieczyłem AC/OC/NW w PZU i można było negocjowac cene troszke ponaginac .A przy takich kosztach to oszczędność może być spora.Ja urwałem około 500zl.Ja w kalkulatory tez nie bardzo wierze.Pozdrawiam
Opublikowano
W tym tygodniu opłacałem swoją e60 w pzu oc/nw/ac 50%zniżwki na oc i 40% na ac wyszło mi 7500 zł samochód wycenili na 120 tyś(dlatego że full opcjia)Te stwawki chyba też zależą od miejscowości w wawie są najwyższe tak mi się wydaje
Opublikowano

ubezpieczenie zalezne poza pojemnoscia, wartoscia, lokalizacja, znizkami od: zabezpieczen antykradziezowych, miejsce postoju w nocy ( garaz osobny/hala garazowa/ parking strzezony), od wieku kierowcy/ow itd itp

Sprawdz szacunkowo kwote na stronach www ubezpieczycieli, konkretow dowiesz sie w realu u przedstawiciela.