Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam potrzebuje kupić termostat do m43 compact 1.6 96r wszędzie są ale temperatura otwarcia 95 wiem że chyba 92 lub 88 paru warsztatach na programach diagnostycznych było wpisane że jeśli to e36 i kompact z silnikiem jaki podałem to musi być 88 stopni otwarcie czy może ktoś wie gdzie taki kupić lub prosze o porade dokładnie jaki powinien być ten termostat i jaka temperatura otwarcia
Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.
Opublikowano

Także według TEGO powinieneś mieć 95 stopni C. - nr 05 tabelce.

Może sprawdź jeszcze na innych stronkach :?: To trochę dziwne, :think: że pokazywało na progsach coś innego.

Opublikowano

Jesteś z Warszawy więc najlepiej skontaktuj się z nimi

WARSZAWA

Monika Pleban-Jaskłowska

ul. Narbutta 5a

02-564 Warszawa

tel. (022) 646-64-84

Bardzo miła obsługa tylko u nich kupuje

za termostat do mojego M42 dałem 112zł

jak zadzwonisz podasz 7 ostatnich cyfr vinu to na pewno dostaniesz fachową poradę na temat tego termostatu i jego ceny.

Dam ci dobrą radę nie oszczędzaj na zamiennikach mnie takie coś 4 miesiące działało tylko.

BMW forever!!!
Opublikowano

Witam. Przejzalem wszystkie katalogi i wszedzie podaje mi temp. otwarcia 95 stopni. Wiec nie wiem skad w warsztatach maja inne dane? Moze patrza nie do tego silnika? Tu masz nr OE tego termostatu:

11 53 1 739 755. Pozdrawiam

Opublikowano
Ja kupowałem oryginalny też do takiego samego silnika i powinien być 95 stopni.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Cześć

Najlepiej doradzą Ci panie z Narbutta,w warsztatach moim zdaniem mają rację ponieważ w info-tech jest wyrażnie napisane że w przypadku compacta otwarcie termostatu jest przy 88 stopniach bez wątpienia ma na to wpływ ciśnienie panujące w układzie chłodzenia które dla sedana i coupe wynosi 1,2-1,6 bara natomiast dla compacta 0,9-1,1 bara

Opublikowano
witam,ostatnio zakupilem termo do swojego bmw i mam 95stopni
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."