Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, pomocy! :modlitwa:

Auto to E38 z 1996.

Rozkręciłem pilota na dłużej niż minutę, myślę - ok, trzeba będzie zaprogramować tak jak to było wielokrotnie opisywane na forum (trzymając jeden guzik trzykrotnie nacisnąć drugi, itp.).

Jednak wczoraj chyba pół godziny walczyłem z tym cholerstwem i nic.

Podejrzewam że problem może być w fabrycznym alarmie (w opisach ten temat w ogóle się nie pojawiał).

Otóż włącza się już przy otwieraniu auta, chociaż robię to oryginalnym kluczykiem (tyle że z ręki). Jak poczekam aż zgaśnie to pozostaje uzbrojony (LED miga) i w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce znów się załącza.

Więc wszystkich prób przeprogramowania dokonywałem na włączonym alarmie - a pewnie wtedy to nie działa... :(

Dodam że nie mam drugiego kluczyka z pilotem - tylko ten jeden + drugi serwisowy/portfelowy.

Co robić w takiej sytuacji?? :modlitwa:

PS. jeszcze dla pewności:

1. zakładam że pozycja 0 to po włożeniu kluczyka a 1 to ta gdzie zapalają się kontrolki i monitor (a 2 włącza już rozrusznik).

2. fiki-miki z przyciskami robiłem gdy kluczyk był dalej w stacyjce (w pozycji 0), ale to chyba bez znaczenia?

Opublikowano
kolego a według mnie 1 to jest gdy od włożenia kluczyka w stacyjkę przekręcisz go raz u mnie np. wtedy podświetla się zegarek
www.bmw-wgr.pl stowarzyszenie miłośników BMW- Grójec i okolice
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wleść do samochodu i zamknąć drzwi, włączyć i wyłączyć stacyjkę od pozycji R (pierwsze przekręcenie dla radia), wcisnąć i trzymać otwieranie, 3 razy nacisnąć zamykanie i dopiero teraz puścić otwieranie.Powinien zamknąć się i otworzyć na znak poprawnie przeprowadzonej synchronizacji.